Pirmoji iš lietuvių varžybas pradėjo R. Meilutytė. Nuo gruodį vykusio pasaulio čempionato Melburne nestartavusi kaunietė šįryt pasirodė moterų 100 metrų plaukimo krūtine atrankoje.

Paskutiniame kvalifikaciniame plaukime dalyvavusi ir penkta atplaukusi R. Meilutytė užfiksavo 1 min. 8,91 sek. rezultatą bei, bendroje įskaitoje užėmusi 12-ą vietą, pateko tik į paguodos (B) finalą.

Kvalifikacijos lydere tapo amerikietė Lydia Jacoby (1.07,16 min.).

Moterų 100 m plaukimo krūtine B finalas numatytas 20.47 val. Lietuvos laiku.

Vyrų 200 m plaukimo krūtine atranka sėkmingai susiklostė A. Šidlauskui.

Panevėžietis ryte nusileido tik Japonijos plaukikui Ippei Watanabe (2.13,21 min.) ir antruoju rezultatu (2.13,51 min.) pateko į A finalą.

Šios rungties A finalas numatytas 19.12 val. Lietuvos metu.

Paskutinis iš Lietuvos atstovų rytinėse varžybose pasirodė S. Multinas. Jis vyrų 100 m plaukimo peteliške atrankoje užfiksavo 56,38 sek. rezultatą. Šio parodyto laiko jam nepakako plaukti vakarinėje čempionato dalyje.

Bendroje įskaitoje S. Multinas buvo 46-as tarp 67 dalyvių. Vietą geriausiųjų 16-uke būtų užtikrinęs 53,55 rezultatas.

Varžybas kartu organizuoja Katalonijos plaukimo federacija ir Sant Andreu plaukimo klubas.

Visi trys „Mare Nostrum“ etapai yra įtraukti į oficialų „World Aquatics“ kalendorių, tad varžybų dalyviai juose gali vykdyti normatyvus į šių metų pasaulio čempionatą bei kitais metais vyksiančias vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje.

Tiek R. Meilutytė, tiek A. Šidlauskas jau yra užsitikrinę vietas šių metų pasaulio čempionate, o dėl olimpinių kelialapių dar reikės pakovoti.

Kol kas vienintelis iš Lietuvos plaukikų olimpinius normatyvus 200 ir 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyse yra įvykdęs Danas Rapšys.

Trečiasis ir paskutinis „Mare Nostrum“ varžybų etapas vyks šį savaitgalį (gegužės 20-21 d.) Monake. Ten turėtų pasirodyti A. Šidlauskas ir Daniil Pancerevas.