Katalonijos sostinėje tarptautinės varžybos vyks gegužės 17-18 dienomis. Tai bus pirmosios R. Meilutytės varžybos šiais metais, po beveik penkių mėnesių pertraukos.

Praėjusių metų pabaigoje lietuvė skambiai uždarė sezoną, pagerindama pasaulio rekordą ir tapdama planetos čempione. Vėliau sekė ilgos atostogos Meksikoje ir R. Meilutytę pristabdę nugaros skausmai.

Plaukikė buvo užsiregistravusi dalyvauti atvirame Lietuvos čempionate, tačiau galiausiai nestartavo.

„Ji nedalyvavo, kad neaštrintų situacijos”, – paaiškino Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius ir kartu patvirtino, kad R. Meilutytė startuos Barselonoje.

„Kiek žinau Rūta yra susitvarkiusi tas opias nugaros problemas, kurios kamavo ir sieks pirminio rezultato po ilgo atostogų periodo. Ji tendencingai ruošėsi ir lauksime tarpinių rezultatų, nes faktas, kad iš karto prašyti rezultato negalima. Kaip ir visi plaukikai, Rūta irgi nori greitai užsitikrinti vietą Paryžiaus žaidynėse, kad galėtų ramiai ruoštis”, – sakė jis.

S. Binevičiaus teigimu, R. Meilutytė – ne vienintelė šalies rinktinės narė, susidūrusi su tam tikromis sveikatos problemomis, o tą lėmė itin įtemptas tvarkaraštis po „covid-19” pandemijos.

„Sportininkai tikrai pervargę. Nes kovidinė situacija sportininkams ir treneriams užkrovė labai daug startų. Matome, kad pasaulinės žvaigždės, tarp kurių – ir R. Meilutytė su Danu Rapšiu – po Tokijo žaidynių turėjo ilgesnes pertraukas.

Krūviai artėjant Paryžiaus žaidynėms vėl didžiuliai, tai ir lenda nugaros skausmai, dar turime trupučiuką problemų.

Dauguma rinktinės narių irgi yra kažkiek išsekę ir tą reikia spręsti. Vyko pasaulio čempionatas po čempionato, olimpinės žaidynės, kiti startai ir visur yra fokusas. Sportininkai nėra geležiniai, bet Paryžiuje norime turėti savo perlus aukščiausiame taške, kad kovotų dėl finalo ir medalių”, – vylėsi LPF prezidentas.

Iki Paryžiaus žaidynių sportininkų lauks dar du labai svarbūs startai – šių metų liepos pabaigoje ir kitų metų vasario pradžioje vyks pasaulio čempionatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją