Visi nugalėtojų titulai šįkart liko Lietuvoje: 5000 m distanciją greičiausiai įveikė Diana Banienė, Robertas Vališauskas bei „Ereliai Squad“ estafetės komanda. Beje, visi bėgikai buvo suskirstyti į kategorijas pagal turimus asmeninius rezultatus.

„Tikslas buvo išlipti iš 17 min., labai norėjau, pernai to padaryti nepavyko. Važiavau su tuo tikslu, visada važiuoju į varžybas su tikslu ir visada laikausi to plano, kurį pasako treneris. Su manim gal lengva dirbti, kai esu tokia disciplinuota“, – nusijuokė čempione tapusi D. Banienė, kurios Vilniuje užfiksuotas rezultatas – 16 min. 59,39 sek.

Igno Brasevičiaus treniruojama bėgikė neslepia, kad 5000 m rungtis jai sudėtinga. Moteris savo pagrindine distancija laiko maratoną ir šiemet ilgą laiką netgi buvo Lietuvos sezono lydere – kovą Barselonoje ji 42,195 km įveikė per 2 val. 43 min. 50 sek., pasiekusi asmeninį rekordą.

„5000 m reikalauja daug jėgų, ištvermės ir greičio. Čia nėra laiko taktikai – taktika čia nuo pirmo kilometro. Kokį tempą treneris pasakė bėgti, tokio tempo ir turi laikytis – nėra laiko sulėtėti ar pagreitėti. Sunku, labai sunku, – pasakojo D. Banienė. – Praeityje mano pagrindinės rungtys praeityje buvo 400 m, 800 m, 1500 m. Niekada negalvojau, kad bėgsiu maratoną, nenorėjau kankinti savęs, bet dabar tai patinka. Ruošiuosi labai atsakingai ir prieš bėgdama maratoną iš pradžių jį nubėgu galvoje, o po to gyvai.“

Antrą vietą „Vilnius 5000“ varžybose tarp moterų iškovojo po penkerių metų pertraukos į takelį sugrįžusi Gintarė Zenkevičiūtė (17 min. 9,71 sek.), trečią – olimpietė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė (17 min. 20,74 sek.). Beje, pastaroji bėgikė 5000 m bėgo praėjus vos savaitei po laimėto maratono Vokietijoje.

Tarp vyrų konkurencijos nesulaukė R. Vališauskas (14 min. 30,47 sek.), pranokęs Luką Tarasevičių (14 min. 49,73 sek.) bei Luką Prokopavičių (15 min. 7,36 sek.). Justino Beržanskio treniruojamas varžybų nugalėtojas pasiekė geriausią šios rungties rezultatą savo karjeroje.

„Tikėjausi asmeninio rekordo, nes pernai jį pasiekiau po sveikatos sutrikimų. Jau pernai buvau pasiruošęs geresniam laikui. Pradinis planas, iki pat ketvirtadienio, buvo bėgti iki pat galo su treneriu, bandyti vienas kitam padėti ir pasiekti kažkokį rezultatą. Gavosi taip, kad treneris dalyvauti varžybose nebegalėjo ir teko bėgti visiškai vienam“, – komentavo R. Vališauskas.

Sportininkui tai buvo pirmasis sezono startas. Po dviejų savaičių jis dalyvaus Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose, kuriose bus kovojama ir dėl teisės atstovauti šaliai Europos komandiniame lengvosios atletikos čempionate.

„Pats pasiruošimas sezonui šiemet buvo sklandus. Lyginant su praėjusių metų treniruočių parametrais tikrai matome, kad tobulėju. Manau, šiemet rezultatai turėtų būti geresni. Ar tikiuosi dalyvauti Europos komandiniame čempionate? Jei neklystu, man parankesnės rungties – 3000 m – Europos komandiniame čempionate nebebus. O 5000 m rungtyje yra bent vienas pajėgesnis bėgikas“, – šyptelėjo R. Vališauskas.

Renginio metu krito ir du Lietuvos veteranų rekordai: D. Banienė užfiksavo greičiausią laiką tarp 40-mečių, o Edvinas Vyzas – tarp vyresnių nei 45-erių sportininkų (15 min. 47,62 sek.). Pirmą kartą vykusiose mišrios estafetės 5x1000 m varžybose greičiausi buvo „Ereliai Squad“ (Robertas Antonovičius, Eglė Vaitulevičiūtė, Viktorija Ivickytė, Linas Šinkūnas ir Algimantas Žemaitaitis), kurių rezultatas – 14 min. 21,7 sek. Antra liko Ukrainos mėgėjų ekipa (14 min. 48,4 sek.), trečia – „RunFace VaSti“ bėgikų komanda (15 min. 21,4 sek.).

„Vilnius 5000“ varžybos išskirtinės tuo, kad jose sujungiamos tiek profesionalų, tiek mėgėjų bendruomenės. 5000 m distanciją įveikė įvairaus pajėgumo atletai, o dalyvauti trumpesniuose nuotoliuose galėjo ir vaikai – vyko „FullGazz“ akademijos žaidynės. Beje, palaikyti sportininkus gausiai į stadioną susirinkę aistruoliai galėjo ne vien tribūnose, bet ir stovėdami ant bėgimo takų.

„Norime padėkoti publikai – labai smagu, kad susirinko tiek žmonių, palaikiusių bėgikus. Atmosfera buvo nereali! Kitais metais tikimės dar geresnių rezultatų ir dar gausesnio aistruolių būrio“, – džiaugėsi renginį organizavusio „Love Streams Running“ treneris Arnas Gabrėnas.

Renginio metu paaiškėjo ir pavasario LLAF taurės nugalėtojai: čempionų taurės atiteko D. Banienei bei R. Vališauskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją