Lietuvos paplūdimio tinklininkai 2-0 nugalėjo šeimininkus ispanus. Negano to, abi Lietuvos poros neleido varžovams laimėti nė vieno seto.

Pirmoji startavo antroji Lietuvos pora – Arnas Rumševičius ir Artūras Vasiljevas. Jie gana netikėtai 2-0 (21:19, 21:18) nugalėjo Javierą Huertą ir Antonio Saucedo.

Po jų į aikštę žengė stipriausios abiejų šalių komandos. Nors abu setai klostėsi permainingai, lietuviai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas analogišku rezultatu 2-0 (21:19, 21:18) pranoko Pablo Herrerą ir Alejandro Huertą bei pelnė Lietuvos rinktinei pergalingą tašką.

Europos Tautų taurės reitinge Lietuvos vyrai šiuo metu užima 16-ąją vietą, o ispanai yra dešimti.

„Džiaugiamės, kad visa rinktinė pademonstravo gerą formą ir prieš turnyrą surengta stovykla nenuėjo veltui. Į Madridą atvykome gerai pasiruošę ir pergalė prieš ispanus 2-0 yra išties puikus rezultatas, kurio buvo sunku tikėtis. Dėl ligos ispanai turėjo pakeisti vieną žaidėją, todėl mes turėjome puikią progą tuo pasinaudoti ir tą padarėme. Nuotaikos geros, dabar ruošimės rytojaus kovoms ir sieksime finalo“, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Tadas Donėla.

Kitose grupės rungtynėse susitiko dvi mažiausią reitingą turinčios ekipos. Jose slovėnai 2-0 įveikė kroatus. Slovėnai pirmadienį žais su grupės favorite Austrija. Šio mačo pralaimėtojai ir bus lietuvių varžovais pusfinalyje, kuris vyks antradienį ryte.

Iš viso CEV Tautų vyrų turnyre dalyvauja 35 komandos. Pirmajame etape jos yra suskirstytos į septynias grupes. Tik grupių nugalėtojai iškovos kelialapius į finalinį Tautų taurės etapą, kuris vyks antroje metų pusėje. Ten taip pat dalyvaus ir finalinio etapo šeimininkai.

Šis turnyras tuo pačiu yra vienas iš atrankos kelių į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Trys stipriausios finalinio Tautų taurės etapo komandos iškovos kelialapius į 2024 metų Tautų taurės finalinį etapą, kurio čempionai savo šaliai pelnys olimpinį kelialapį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)