2023 metų Europos Motobolo Čempionų Taurės turnyrą sudaro trys etapai, po kurių išaiškės sezono čempionai. Tai naujas, trijų etapų varžybų formatas pakeisiantis iki šiol vykusį Europos motobolo čempionatą, kuriame susirungdavo septynių šalių nacionalinės rinktinės (Lietuva, Nyderlandai Vokietija, Prancūzija, Rusija, Baltarusija, Ukraina). Naujam formatui postūmį davė prasidėjęs karas Ukrainoje dėl kurio tapo sudėtinga surinkti visas rinktines į vieną turnyrą.

Turnyrą stebėjęs FIM Europe motobolo komisijos atstovas iš Vokietijos Thomas Staudt buvo maloniai nustebintas Kretingos MK klubo pastarųjų metų pažanga bei meistriškumu. Tuo pačiu, gyrė turnyro organizacinį komitetą bei skaitlingą miestelėnų palaikymą namų komandai. Varžybų organizatorius Dovydas Bončkus tikisi jog naujas varžybų formatas išlaikys tęstinumą ir kitais metais pritrauks didesnį nacionalinių klubų dėmesį.

Varžybų eiga

Šeštadienį vyko du Europos Motobolo Čempionų Taurės susitikimai. Turnyrą atidarė „Puma Kuppenheim“ ir „Suma Troyes“ komandų dvikova. Po atkaklios kovos susitikimą rezultatu 4:3 laimėjo vokiečiai. Susitikimo trečiajame kėlinyje teko stabdyti rungtynes, kai Prancūzijos ekipos vartininkas buvo pasiųstas į nokautą po smūgio kamuoliu į veidą. Laimei sportininkas atsipirko nedideliu sutrenkimu ir galėjo tęsti varžybas.

Dieną vainikavo šeimininkų ir svečių iš Prancūzijos dvikova. Pirmo mačo išvarginti varžovai iš Prancūzijos susidūrė su aktyviu lietuvaičių spaudimu. Dviejų tūkstančių žiūrovų akivaizdoje solidžia persvara 4:1 varžovus pranoko Kretingos klubas.

Sekmadienį vyko paskutinės, lemiamos kovos. Susitiko šeštadienio komandos nugalėtojos – Kretingos MK prieš „Puma Kuppenheim“. Mačas prasidėjo žvalgyba bei aktyvia abiejų komandų gynyba. Ją pirmiesiems pralaužti pavyko lietuviams. 12 minutę Lukas Šimkus taikliu smūgiu siuntė kamuolį į varžovų vartus ir išvedė Kretingos MK komandą į priekį. Vokietijos komanda nenusileido ir 15 minutę Dominik Muckenhauzen įmušė baudinį ir išlygino rezultatą. Po minutės Vokietijos komandos žaidėjas Jannis Schmitt įmušė dar vieną įvartį ir kėlinį „Puma Kuppenheim“ baigė turėdama vieno įvarčio persvarą.

Antrame kėlinyje komandos apsikeitė keliomis greitomis atakomis, tačiau tiek Kretingos MK, tiek Puma Kuppenheim ekipoms nepavyko realizuoti nei vienos iš jų. Trečiasis kėlinys taip pat baigėsi be įvarčių, o paskutinis susitikimo kėlinys prasidėjo aktyviu „Puma Kuppenheim“ ekipos presingu. Jau 7 ketvirtojo kėlinio minutę krito trečiasis susitikimo įvartis į Kretingos MK vartus, o 11-ą – ir ketvirtas. Galiausiai komanda iš Vokietijos įmušė ir penktą įvartį bei ševntė pergalę 5:1.

Pirmajame 2023 m. Europos Motobolo Čempionų Taurės etape pirmą vietą užėmė „Puma Kuppenheim“, Kretingos MK iškovojo antrąją, o Prancūzijos „Suma Troyes“ – trečią.

„Ketvirtajame kėlinyje pakeitėme komandos strategiją ir iš aktyvaus perėjome daugiau į pozicinį puolimą, kuris davė vaisių, o mes pelnėme net tris įvarčius“, – po varžybų komentavo „Puma Kuppenheim“ komandos kapitonas M. Schmitt.

Antrasis 2023 m. Europos Motobolo Čempionų Taurės etapas vyks Vokietijoje liepos 22-23 dienomis, o trečiasis Prancūzijoje rugpjūčio 19-20 dienomis.

Motobolas – komandinis techninis sportinis žaidimas kamuoliu, futbolas su motociklu. Žaidžia 2 komandos po 5 žaidėjus. Važinėdami specialiais motociklais žaidėjai varinėja kamuolį po futbolo aikštę, stengdamiesi įmušti jį į varžovų vartininko saugomus vartus. Trys teisėjai ir vartininkai – pėsti. Aikštės danga gali būti įvairi, dažniausiai – gumos ir asfalto su trupučiu žvyro. Europos Motobolo Čempionų Taurės varžybų formatą sudaro keturi kėliniai po 20 minučių, kuriuos skiria 10 minučių pertraukėlės.