Ankstesnį pasaulio rekordą A. Sorokinas pasiekė pernai balandį Bretforde. Tada lietuvis 100 km atstumą įveikė per 6 val. 5 min. ir 51 sekundes.

Vilniaus centre, Švitrigailos – Kauno – Vytenio – T. Ševčenkos gatvių atkarpose įrengtoje 1600 metrų ilgio trasoje „The World’s Fastest Run powered by Nord Security“ bėgimo varžybos prasidėjo 6 val. ryto.

A. Sorokinas ir dar apie 30 Lietuvos bei užsienio sportininkų turėjo nubėgti šiek tiek daugiau nei 60 ratų. Tam, kad pasiektų naują pasaulio rekordą, finišo liniją dalyviai turėjo kirsti 12 valandą dienos.

Greičiausiu visų laikų ultra bėgiku tituluojamas A. Sorokinas pateisino gausiai susirinkusių žiūrovų lūkesčius, tačiau rekordui prireikė ne tik šešias valandas trukusių lenktynių su laiku, bet ir lemiamo spurto finišo tiesiojoje.

„Bėgu bėgu, žiūriu, kad tempas sulėtėjo, žiūriu, kad netelpu jau į rekordą, reikia spausti, – po finišo su šypsena mintimis dalinosi A. Sorokinas. – Teko paskutinę valandą viską išspausti iš savęs, bet pavyko. Aišku, rekordas pagerintas tik keliomis sekundėmis, planas kaip ir padarytas, bet 6 valandų rekordas taip ir liko, tad dar teks perbėgti. Bet gal jau kitais metais.“

Į rekordą taikėsi ir olandas Pietas Wiersma. 100 km pasaulio čempionate užėmęs 3 vietą Vilniuje įveikė daugiau nei 70 km, tačiau galiausiai jį sustabdė sveikatos problemos.

Antrą vietą užėmė 37-erių Andrius Preibys – 6 val. 33:53 min., trečias – Tadas Ščegauskas (7:29:50 val.).

Moterų įskaitoje triumfavo Gitana Akmanavičiūtė, kuri pagerino 100 km jai priklausiusį šalies rekordą ir tapo šalies čempione.

Jos rezultatas – 7 val. 34:05 min. Ankstesnis rekordas pagerintas beveik 5 minutėmis (7 val. 38 min. 58 sek.).

Antrą vietą užėmė Inga Cimarmanaitė, nuo lyderės atsilikusi kiek daugiau nei 7 min. (7:41:36 val.), trečia liko Vilma Valaitienė (8:24:57 val.).

Gitana Akmanavičiūtė, Inga Cimarmanaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją