Iš viso CEV Tautų vyrų turnyre dalyvauja 35 komandos. Pirmajame etape jos yra suskirstytos į septynias grupes. Tik grupių nugalėtojai iškovos kelialapius į finalinį Tautų taurės etapą, kuris vyks antroje metų pusėje. Ten taip pat dalyvaus ir finalinio etapo šeimininkai.

Šis turnyras tuo pačiu yra vienas iš atrankos kelių į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Trys stipriausios finalinio Tautų taurės etapo komandos iškovos kelialapius į 2024 metų Tautų taurės finalinį etapą, kurio čempionai savo šaliai pelnys olimpinį kelialapį.

Tautų taurės turnyre nacionalinėms komandoms atstovauja po dvi poras. Lietuvos rinktinei, kurios vyr. treneris yra Tadas Donėla, atstovaus Patriko Stankevičiaus ir Audriaus Knašo bei Arno Rumševičius ir Artūro Vasiljevo poros. Visi jie kartu treniravosi stovykloje užsienyje.

Sportininkai gegužės 15-16 d. varžysis atnaujintame Madrido paplūdimio tinklinio centre. Europos Tautų taurės reitinge Lietuvos vyrai šiuo metu užima 16-ąją vietą. Austrai šiame reitinge yra penkti, ispanai – dešimti, slovėnai – 26-i, o kroatai – 37-i.

„Austrijos ir Ispanijos komandos yra labai stiprios, todėl vyrams bus nelengva jas aplenkti. Visgi manau, kad mūsų rinktinės stiprėja. Turime tikrai pajėgią A. Knašo ir P. Stankevičiaus porą bei kitą stiprią komandą. Žaidėjai kasmet tobulėjai ir rodo vis solidesnį žaidimą“, – teigė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas.

Šiose varžybose kovojama iki dviejų pergalių. Jeigu po dviejų susitikimų rezultatas yra lygus, tuomet vyksta lemiamas auksinis setas iki 15 taškų.

Beje, P. Stankevičius ir A. Knašas su Austrijos paplūdimio tinklininkais galėjo susipažinti praėjusį savaitgalį, kuomet varžėsi šios šalies paplūdimio tinklinio ture Neusiedle. Lietuvos sportininkai iškovojo sidabro medalius.

CEV Tautų taurės turnyras yra vienas iš trijų būdų iškovoti kelialapius į olimpines žaidynes. Be 2024 metų Tautų taurės čempionų, kelialapiai į Paryžių atiteks 2023 metų pasaulio paplūdimio tinklinio čempionato, kuris vyks spalio mėnesį Meksikoje, nugalėtojams. Pats plačiausias kelias – olimpinis reitingas. Į olimpines žaidynes pateks po 17 stipriausių porų pagal FIVB reitingą. Reitingo taškus „Beach Pro Tour“ turnyruose galima rinkti iki 2024 metų birželio 10 dienos.

Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė kovas CEV Tautų taurės turnyre pradės gegužės 27-28 dienomis Bratislavoje (Slovakija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją