G. Petrikas taps antruoju lietuviu, dalyvausiančiu šiame renginyje. Pirmuoju tapo Arminas Balevičius, tačiau tą jis padarė, kai į „CrossFit“ žaidynes buvo kviečiami šalies čempionai. Dabar atranka į „CrossFit“ žaidynes susideda iš keleto etapų, o joje dalyvauja tūkstančių atletų iš viso pasaulio.

35-39 metų amžiaus grupėje besivaržantis G. Petrikas sėkmingai įveikė atrankos, ketvirtfinalio ir pusfinalio etapus bei pateko tarp 10 stipriausių savo amžiaus grupės sportininkų. Tiek atrankos, tiek ketvirtfinalio, tiek pusfinalio etapai vyko „online“ – tai reiškia, kad sportininkai, prižiūrimi teisėjo, turėjo filmuoti savo įvykdytas rungtis.

Ketvirtfinalyje lietuvis pasiekė 13-ą rezultatą, o pusfinalyje G. Petrikas surinko 283 taškus ir užėmė aukštą aštuntąją vietą. Tarp europiečių tai buvo trečias rezultatas. Pirmąsias dvi vietas pusfinalyje užėmė amerikiečiai Scottas Panchikas (450 tšk.) ir Richardas Froningas (448 tšk.), o trečias buvo australas Larsas Kristensenas (350 tšk.).

„Kai įdedu tiek darbo, kai tiek aukoju savo gyvenimo, tai buvo neišvengiama. Tai yra mano svajonės išsipildymas“, – sakė G. Petrikas.

Moterų 40-44 metų amžiaus grupėje į pusfinalį pateko Rūta Lendraitienė. Ji ketvirtfinalyje užėmė 25-ąją vietą. Tiesa pusfinalyje ji negalėjo dalyvauti.

G. Petrikas gerą sportinę formą pademonstravo ir praėjusį savaitgalį vykusiose „Athens Throwdown“ varžybose Graikijoje, kuriose iškovojo sidabro medalį.

Naujos lokacijos Lietuvoje ir atskiras jaunimo čempionatas

Ši žinia – puiki įžanga į naująjį Lietuvos funkcinio fitneso sezoną. Lietuvos funkcinio fitneso (LF3) prezidentas Igoris Kuznecovas sako, kad šių metų kalendoriuje netrūks įdomių naujienų.

Birželio 10 dieną Vilniuje pirmą sykį bus surengtas atskiras Lietuvos jaunimo funkcinio fitneso čempionatas. Jame varžysis trijų amžiaus grupių sportininkai iki 18 metų.

„Pasirinkome tokią datą, kai vaikams jau mokslo metai bus į pabaigą ir nuo to bus patogiau tiek patiems jaunuoliams, tiek jų tėvams. Jau dabar susilaukiame labai didelio susidomėjimo. Pagal Tarptautinės federacijos rekomendacijas, jaunimas taip pat turės varžytis šešiose skirtingose rungtyse, todėl organizatoriams teks nemenkas iššūkis paruošti tokias rungtis, kurios atitiktų vaikų pajėgumus. Visgi mes žinome kaip tą padaryti, todėl bus tikrai įdomu. Kviečiame visus funkcinį fitnesą sportuojančius vaikus dalyvauti čempionate“, – pabrėžė I. Kuznecovas.

LF3 vadovas tikisi, kad jaunimo čempionate savo jėgas išbandys ne tik sporto klubuose savo įgūdžius tobulinantys jaunuoliai, bet ir kitų sporto šakų atstovai, kuriems tai galėtų būti ir šioks toks paįvairinimas, ir savotiška treniruotė.

Birželio 27-30 dienomis vyks Baltijos šalių kariškių žaidynės, kuriose vyks ir funkcinio fitneso varžybos. Jos kasmet rengiamos skirtingose Baltijos šalyse.

Svarbiausios nacionalinės varžybos – Lietuvos funkcinio fitneso čempionatas – šiemet bus surengtas Lietuvos sporto centre Druskininkuose liepos 28-29 dienomis. Čia sportininkai varžysis pagal tarptautinės federacijos standartus – ištvermės, jėgos, savo svorio, įgūdžių, mišrioje bei galios rungtyse.

„Šįkart turėsime įspūdingą lokaciją, nes vienoje vietoje turėsime stadioną, baseiną, didelį uždarą aikštyną. Yra puiki apšilimo zona, o pati vieta įsikūrusi pušyne, nuostabaus vaizdo apsuptyje. Mes, kaip organizatoriai, norime kasmet tobulėti, todėl sieksime sukurti dar profesionalesnį renginį nei pernai. Tikimės, kad čempionate dalyvaus apie 120 sportininkų“, – kalbėjo I. Kuznecovas.

Lietuvos čempionatas bus atviras, todėl jame laukiami ir sportininkai iš užsienio. Ten pat paaiškės ir atskirų amžiaus grupių nuo 30 metų šalies čempionai.

Kita naujovė – pirmą sykį bus atskirtos profesionalų ir mėgėjų grupės. Elitinėje grupėje varžysis pajėgiausi sportininkai, siekiantys vietos Lietuvos rinktinėje. Tuo tarpu mėgėjų grupėje galės dalyvauti kiekvienas norintis, ypač šio sporto naujokai. Žadama, kad mėgėjams rungtys bus įveikiamos ir įdomios, o visi dalyviai pajus tarptautinio lygio atmosferą.

Ambicijos tarptautinėje arenoje

Europos funkcinio fitneso čempionate, kuris birželio 29–liepos 2 dienomis vyks Vengrijoje Lietuvai atstovaus jau minėtas G. Petrikas. Tikimasi, kad jis galės kovoti dėl aukščiausių vietų.

Šiais metais pirmą kartą funkcinio fitneso varžybos yra įtrauktos į Pasaulio kariškių (CISM) čempionatų kalendorių. Liepos 3-8 dienomis Vokietijoje bus surengtos CISM funkcinio fitneso „Challenge“ varžybos.

Jau yra suformuota Lietuvos kariškių rinktinė, sudaryta iš trijų moterų ir penkių vyrų.

„Tai mums yra labai svarbi naujiena. Turime tarp kariškių labai stiprių sportininkų, todėl tikimės iš Vokietijos parsivežti gerus rezultatus. Neabejojame, kad Lietuvos vardas Vokietijoje skambės garsiai“, – vylėsi LF3 prezidentas.

Pasaulio veteranų funkcinio fitneso čempionatas rugsėjo mėnesį vyks Kanadoje. I. Kuznecovo teigimu, kelionė į Kanadą reikalauja didelių finansinių išteklių, bet bus ieškoma galimybių ten išvykti Lietuvos sportininkams. Juolab, kad šiose pirmenybėse lietuviai pastaraisiais metais skina medalius.

Pasaulio čempionatas lapkritį vyks kur kas palankesnėje vietoje – Osle (Norvegija). Pagal tarptautinius pasiekimus lietuviai turi teisę į planetos pirmenybes deleguoti po tris vyrus bei moteris ir Lietuvos ekipą komandinėms varžyboms. Čia vyksta ir 18-21 metų amžiaus grupės varžybos, kuriose taip pat tikimasi turėti Lietuvos atstovą.

I. Kuznecovas prisipažįsta, kad Lietuvoje vis dar madas diktuoja vyresni sportininkai. Visgi augantis jaunimo susidomėjimas leidžia tikėtis, kad po keleto metų perspektyviausi Lietuvos funkcinio fitneso atstovai galės pakeisti dabartinius lyderius ir džiuginti ne prastesniais rezultatais.