Tradicinį karinį paradą Raudonoje aikštėje iš arti stebėjusi slidininkė Veronika Stepanova socialiniuose tinkluose gausiai dalinosi nuotraukomis ir vaizdo įrašais.

Nusifotografavo ir pati 22-ejų olimpietė iš Kamčiatkos – užsimaukšlinusi sovietmečio laikų karinę kepuraitę su SSRS herbo kokarda, į atlapą įsisegusi kelis ordinus su Georgijaus juostele.

„Šiandien pamačiau tikrąjį šalies elitą. Tai yra žmonės, su kuriais man teko garbė stebėti Pergalės paradą. Jokio kito elito mes neturime“, – pakomentavo V. Stepanova.

Ji pasidalino ir nuotrauka, kurioje matomi ant gretimo stogo budintys snaiperiai.

Sustiprinto saugumo režimu vykstančiose iškilmėse kalbą sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anot kurio, šalies ateitį nulems Ukrainoje „su tarptautiniu terorizmu“ šiuo metu kovojantys Rusijos kariai.

Primename, kad V. Stepanova smarkiai prisidėjo prie rusių kvarteto pergalės pernai vykusių Pekino olimpinių žaidynių slidinėjimo estafetėje 4x5 km.

Ji jau spėjo pagarsėti kaip V. Putino ir jo politikos šalininkė: prieš metus olimpinių prizininkų susitikime su prezidentu V. Stepanova pareiškė, kad Rusija yra „teisingame kelyje, ir laimės Ukrainoje kaip laimėjo olimpiadoje“.

Rusijos ir Baltarusijos sportininkai išlieka suspenduoti slidinėjime, nors Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomasas Bachas pareiškė „dedantis visas pastangas“, kad jie būtų sugrąžinti į tarptautinę areną prieš kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pagal IOC rekomendacijas, rusams ir baltarusiams turėtų būti leista dalyvauti kaip neutraliems atletams, prieš tai individualiai įvertinus, ar jie nekursto karo propagandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)