Ketvirtose pasaulio čempionato rungtynėse Lietuvos ledo ritulininkai po atkaklios kovos 4:6 (1:1, 2?4, 1:1) nusileido Italijos ledo ritulininkams.

Jau pačioje rungtynių pradžioje italai turėjo puikią progą pasižymėti, bet jiems nepavyko pasiųsti ritulio į rinktinėje oficialiose rungtynėse debiutavusio Elvino Karlos vartus, o surengtoje kontratakoje Martyno Griniaus atliktą metimą vartininkas atmušė tiesiai Pauliui Gintautui, kuris siuntė ritulį į vartus (00:45, rez. perd. Martynas Grinius, Markas Kaleinikovas).

Visgi, išlaikyti persvaros Lietuvos rinktinei nepavyko, kai po rikošeto ritulys atsidūrė lietuvių vartų tinkle. Įvartį pelnė Marco Zanetti. Nepaisant to, kėlinio pabaigoje pavojingą išpuolį surengė ir Lietuvos rinktinė, kuriame arti įvarčio buvo P. Gintautas ir M. Grinius, bet jų metimai tikslo nepasiekė.

M. Zanetti sėkmingai pradėjo ir antrąjį kėlinį, kai gavęs erdvės nieko nelaukdamas antrą kartą rungtynėse siuntė ritulį į E. Karlos ginamus vartus. Nesėkminga atkarpa tęsėsi ir toliau. Įvartį daugumoje pelnė Philas Pietronino, o Dante Hannounas padidino italų pranašumą iki trijų įvarčių.

Sudėtingoje situacijoje atsidūrę lietuviai nesiruošė pasiduoti: nors iš pradžių Emilijaus Krakausko metimas kirto į vartų virpstą, o po jo sekusį Aivaro Bendžiaus šūvį atrėmė vartininkas, dar vienu bandymu pastarasis galiausiai buvo tikslus (33:39, rez. perd. Kostas Gusevas, Emilijus Krakauskas).

Netrukus varžovai prasižengė dukart ir dvigubos daugumos metu oponentus spaudę lietuviai pelnė ir dar vieną įvartį. Iš krašto neatremiamą metimą atliko M. Grinius (37:43, rez. perd. M. Kaleinikovas, Eimantas Noreika).

Visgi, tęsdami daugumą lietuviai patys prasižengė, o italai už tai nubaudė antruoju P. Pietroniro tiksliu metimu. Pranašumą varžovai dar kartą padidino trečiajame kėlinyje, kai ritulys į vartus krito po Danielio Mantenuto metimo.

Po praleisto įvarčio lietuviai atsakė dar viena tikslia ataka, kai iš arti pasižymėjo A. Bendžius (48:04, rez. perd. Mantas Stankius, Ugnius Čižas), bet per likusį laiką daugiau ritulys nesuspurdėjo nė vienos komandos vartose ir pergale džiaugėsi italai.

Du įvarčius rungtynėse pelnęs A. Bendžius po rungtynių pasidžiaugė gerėjančiu komandos žaidimu.

„Šiandien gerai kovėmės, gaila, kad nepavyko užsikabinti ir iškovoti taškų. Visgi, manau, kad judame tinkama linkme, geriname žaidimą ir viskas su Korėja bus mūsų rankose. Norime išlikti šiame divizione ir tose rungtynėse atiduosime visas savo jėgas“, – po rungtynių pasisakė puolėjas.

Rinktinės trenerio asistentas Arūnas Aleinikovas pasidžiaugė savo auklėtinių kova kiekviename aikštės centimetre.

„Vyrai kovėsi tikrai gerai, jų žaidimą galima vertinti pozityviai. Galbūt šiek tiek pavėluotai, bet ledo ritulininkai pajautė savo žaidimą, suprato, kad gali kovoti. Kiekviename aikštės centimetre jie kūrė kovą ir darė viską, kad iškovotų pirmuosius taškus“, – kalbėjo treneris.

Penktadienį 18 val. Lietuvos laiku paskutinėse čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė kausis su Korėjos atstovais. Pergalė per pagrindinį laiką leistų lietuviams išlikti IA divizione.