Rungtynėse britams pavyko pasižymėti jau pirmosios savo atakos metu. Iš geros situacijos atliktas Cade‘o Nelsono metimas nepaliko jokių vilčių Lietuvos rinktinės vartininkui Mantui Armaliui. Netrukus į lietuvių vartus galėjo kristi ir antrasis įvartis, bet ritulį nuo vartų linijos į žaidimą grąžino Lietuvos rinktinės gynėjas.

Po šių epizodų lietuviams pavyko atsitiesti ir perkelti žaidimą prie Didžiosios Britanijos vartų, bet situaciją aukštyn kojomis apvertė gauta nuobauda. Daugumoje žaidę turnyro šeimininkai pelnė antrąjį savo įvartį po Roberto Dowdo tikslaus šūvio.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinei pavyko sustabdyti britų puolimą ir susikurti keletą progų atakoms. Arti tikslo buvo Eimantas Noreika, tačiau tiek ir jo metimas, tiek ir komandos draugų bandymai buvo netikslūs.

Lietuvos rinktinei buvo pavykę prispausti oponentus prie jų vartų ir trečiajame kėlinyje, o arčiausiai tikslo buvo galingą metimą atlikęs Arnoldas Bosas. Visgi, įvarčių pelnyti lietuviams ir toliau nepavyko, o galiausiai vartininką pakeitus aikštės žaidėju Nathanaelis Halbertas nužudė Lietuvos rinktinės viltis išsigelbėti tiksliu metimu per visą aikštę į tuščius vartus.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinė atliko daugiau metimų į varžovų vartus, nei jų oponentai (28 prieš 24). Geriausių rungtynių žaidėju išrinkto Kosto Gusevo teigimu šiandien pavyko sužaisti geras rungtynes, kuriose niekaip nepavyko pelnyti įvarčio.

„Šiandien mums pritrūko įvarčių – kai neįmuši nė vieno, laimėti neįmanoma. Žaidėme tikrai gerai, turėjome progų, daug laiko kūrėme pavojų oponentų zonoje bet įmušti nepavyko. Nenoriu ieškoti pasiteisinimų, reikia žaisti visu 100 procentų, atlikti daugiau metimų ir galbūt situacija pasikeis“ , – po rungtynių pralaimėjimo priežastis pasakojo gynėjas.

Rinktinės vyriausias treneris Ronas Pasco po rungtynių pasidžiaugė savo auklėtinių įdėtomis pastangomis.

„Komanda kovėsi iš visų jėgų, turėjome galimybę kautis dėl pergalės iki pat rungtynių pabaigos. Deja, bet vėl pradėjome rungtynes praleistu įvarčiu, bet po jo sėkmingai atsitiesėme ir spaudėme oponentus siekdami surasti savo atsaką“, – kalbėjo treneris.

Trečiadienį 18:00 val. Lietuvos laiku mūsų šalies rinktinė kovos su Italijos ledo ritulininkais.

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją