20-metis atletas JAV vykusiose Kalifornijos ir Stanfordo universitetų varžybose numetė diską lygiai 71 metrų ir tapo jauniausiu visų laikų sportininku, numetusiu įrankį toliau nei 70 metrų.

„Tiesą pasakius, nesitikėjau mesti taip toli. Sektoriuje tiesiog pasistengiau parodyti tai, ties kuo dirbu šiuo metu. Pasiekti šį rezultatą man leido trenerio pagalba – jis davė man labai vertingų patarimų dėl metimo technikos. Tai buvo geras komandinis darbas“, – sakė M. Alekna.

Ankstesnis lietuvio karjeros rekordas buvo 69,81 m. Naujasis jo rekordas yra geriausias sezono rezultatas pasaulyje ir 18-as rezultatas per visą planetos istoriją.

M. Aleknos treneris M. Saatara teigia, kad didžiausi pasiekimai jo auklėtinio dar laukia ateityje.

„Dabar Mykolui yra „darbinis periodas“, nes prieš akis laukia ilgas sezonas. Šiuo metu dirbame ties daugeliu techinių dalykų, metimų ritmu ir stabilumu“, – sakė M. Saatara.

Europos čempionas M. Alekna šių metų rugpjūtį sieks planetos čempiono titulo Budapešte vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją