Paskutinėse atrankos turnyro rungtynėse Lietuvos rankininkai svečiuose 20:27 pralaimėjo Šveicarijos rinktinei ir liko paskutinėje ketvirtoje 6-os grupės vietoje.

Lietuvos rankininkai prieš šveicarus pirmavo vos kartą, kai 3 min. išsiveržė į priekį 2:1. Šeimininkai išnaudojo du iš eilės lietuvių pašalinimus dviem minutėm ir atitrūko 5:2. Vėliau lietuviai pateko į duobę puolime, kai per 14 min. pelnė vos įvartį. Netrūko klaidų puolime, o tolimus metimus sėkmingai rinko šveicarų vartininkas. 29 min. šveicarai pirmavo jau dviženkliu skirtumu, o kėlinį laimėjo 16:6.

Antro kėlinio pradžioje Šveicarijos rinktinė įgijo didžiausią rungtynėse 12-os įvarčių pranašumą 19:7. Lietuvos rankininkai į tai atsakė laimėdami atkarpas 3:0 ir 4:0 ir buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki penkių įvarčių 17:22 ir 19:24. Deja, pasivyti varžovų nepavyko ir atrankos turnyras baigtas pralaimėjimu.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė 5 įvarčius pelnęs Aidenas Malašinskas, Benas Petreikis įmetė 4 įvarčius, Rolandas Bernatonis – 3, Deividas Jovaišas ir Tadas Stankevičius – 2, po įvartį surinko Laurynas Palevičius, Mykolas Lapiniauskas, Karolis Antanavičius ir Tadas Rasakevičius. Šveicarų ekipai 5 įvarčius pelnė Lukas Laube, po 4 įvarčius įmetė Marvinas Lieras ir Nicolas Raemy.

Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Morkūnas ir Lukas Gurskis atrėmė 9-is metimus iš 36-ių. Pagrindinis šveicarų vartininkas, Čempionų lygoje rungtyniaujantis Nikola Portneris atrėmė net 10-imt lietuvių metimų iš 14-os. Dar 6-ias lietuvių atakas iš 22-iejų sustabdė Leonardas Grazioli.

Lietuviai realizavo tik 45 proc. metimų (27 proc. pirmame kėlinyje ir 64 proc. antrame kėlinyje), tuo tarpu šveicarai įmetė 59 proc. metimų. Lietuviai mažiau klydo 12-a klaidų prieš 17-a, net 12-a kartų šveicarai suklydo antrame kėlinyje.

Netgi pergalė lietuviams nebūtų padėjusi iškovoti kelialapio į Europos čempionatą. Kitose 6-os grupės rungtynėse Sakartvelo rankininkai pateikė vieną didžiausių turnyro staigmenų. Kartvelai svečiuose 31:30 išplėšė pergalę iš grupės nugalėtojos Vengrijos rinktinės ir paliko 2 taškus surinkusią Lietuvos komandą paskutinėje vietoje. Sakartvelo rinktinė surinko 4 taškus ir užėmė 3 vietą. Šveicarijos komanda iškovojo 8 taškus, Vengrijos sąskaitoje – 10 taškų.

Lietuvos rinktinė Europos čempionate yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.