Rungtynes lietuviai pradėjo itin sėkmingai: jau 69-ąją rungtynių sekundę Emilijus Krakauskas iš arti pasiuntė ritulį į varžovų vartus (01:09, rez. perd. Kostas Gusevas, Martynas Grinius). Negana to, netrukus lietuviai buvo arti ir antrojo įvarčio, bet šį kartą varžovus išgelbėjo vartininkas.

Pirmajame kėlinyje į Rumunijos rinktinės vartus krito ir antrasis įvartis: Egidijus Binkulis atliko metimą, kurį atrėmęs vartininkas nesugebėjo sulaikyti netrukus sekusios Aivaro Bendžiaus atakos (15:38, rez. perd. E. Binkulis).

Visgi, kėlinio pabaigoje pasižymėjo ir varžovai: ritulys į vartus skriejo nuo Lietuvos rinktinės gynėjo pačiūžos, o įvartis atiteko Matyasui Kovacsui.

Antrojo kėlinio pradžioje Rumunijos rinktinei dar kartą šypsojosi sėkmė. Žaidžiant daugumoje po atlikto metimo ritulys atšoko tiesiai Balaszui Peteriui, o šis greitai atliktu metimu į viršutinį vartų kampą išlygino rungtynių rezultatą.

Lietuvių bėdos tuo nesibaigė: B. Peteris sugebėjo pasižymėti ir dar kartą, o lietuvių atsakymas baigėsi nesėkmingai Edgaro Protčenkos metimui pataikius į vartų konstrukciją. Pavojinga buvo ir Nerijaus Ališausko ataka, kurios metu vartininkui nepavyko sustabdyti ritulio, bet Rumunijos rinktinės gynėjai susitvarkė su kilusiu pavojumi.

Prasidėjus lemiamoms rungtynių akimirkoms lietuviams pavyko visiškai uždaryti rumunus jų aikštės pusėje, bet įvarčio pelnyti taip ir nepavyko, tad galutinis rungtynių rezultatas buvo palankus rumunams.

Lietuvos rinktinės trenerio Mindaugo Kiero teigimu, šiandien rinktinei iki pergalės kiek pritrūko sėkmės, bet jos žaidime buvo matomi pozityvūs ženklai.

„Šiandien pritrūko sėkmės. Šitoms rungtynėms ruošėmės labai atsakingai, susidėliojome rungtynių planą, ant ledo išėjome su geru nusiteikimu. Žaidėme energingai, labai norėjome pergalės ir rungtynių pradžioje pavyko pelnyti du įvarčius. Visgi, varžovams pavyko pasižymėti iš situacijų, kuriose jiems kiek pasisekė po rikošeto. Žinojome, kad tai bus finalo vertos rungtynės, kuriose vienai komandai pasisekė labiau. Tačiau mūsų komanda nuo vakar labai pasikeitė ir dar turime tris rungtynes, per kurias viskas spręsis.“

Rinktinės puolėjas Ugnius Čižas neslėpė, jog du varžovų pelnyti įvarčiai kiek sutrikdė rinktinę, kuriai prireikė laiko tam, kad vėl demonstruotų gerą žaidimą.

„Po tokio pralaimėjimo nėra lengva kalbėti – labai skaudu. Ant ledo išėjome šviežesni, atrodėme daug geriau nei vakar ir turėjome gerą startą. Visgi, pora praleistų įvarčių mus kiek sutrikdė ir sugriovė mūsų žaidimą. Jei būtume visas rungtynes žaidę taip, kaip trečiąjį kėlinį, manau, kad varžovams nebūtų buvę daug šansų. Visgi, mes patys kalti, kad taip nežaidėme pirmus du kėlinius“, - pripažino puolėjas.

Rytoj pasaulio čempionate poilsio diena, o antradienį lietuviai kovos su čempionato šeimininke Didžiąja Britanija.