Šiose varžybose Lietuvai atstovauja ir du pajėgiausi šalies sportininkai: Ugnė Paurytė (jaunimas) ir Lukas Prokopavičius (U23). Duatlono distancijoje sportininkai turėjo įveikti standartinį nuotolį: 5 km bėgimas, 20 km dviračio minimas ir vėl 2,5 km bėgimas.

Pirmasis prie starto linijos su dar 54 atletais stojo L. Prokopavičius. Pirmus 5 km lietuvis triatletas nubėgo per 15 min. 24 sek. Toks rezultatas Lietuvos bėgimo varžybose leistų būti prizininku, bet varžantis su pasaulio elitu į dviračio rungtį Lukas išriedėjo būdamas 40-oje pozicijoje. Sportininkas išsilaikė grupėje ir paskutinę bėgimo atkarpą užbaigęs per 9 min. 11 sek. galutinėje įskaitoje užėmė 34 vietą.

Tiesa, U23 įskaitoje Lukas finišavo 11-as, nuo 4-os vietos atsilikdamas kiek daugiau nei minutę. Pats sportininkas po varžybų dalinosi emocijomis: „labiausiai mane džiugina tai, kad dar prieš metus negalėjau net bandyti kabintis į mano amžiaus lyderius, o šiandien Ibizoje 5 km subėgau kartu su jais! Šis proveržis bėgime - sunkaus darbo rezultatas. Dviračių rungtis buvo bandymas išgyventi prie 27°C. Keletą kartu jau beveik „plaukiau“. Minantys žino, ką tai reiškia. Tačiau išgyventi pavyko! Ir dar po 2,5km užimta 11 vieta šiai dienai beveik prilygsta laimėjimui. Padariau viską, ką galėjau.“

Dienos programą užbaigė merginų jaunimo grupės startas, kuris Ugnei Paurytei kiek stokojo sėkmės – po bėgimo rungties nepavyko „pasigauti“ grupės dviračiuose ir sportininkė mindama viena eikvojo energiją. Ugnė finišavo 9 vietoje.

„Šis startas duatlono rungtyje buvo vos antras kartas mano karjeroje, kada teko joje rungtis. Varžytis man patiko labai. Žinoma, apmadu, kad trūko vos 40 sek iki grupės. Šių sekundžių trūko, kad galėčiau į mynimą išlėkti su lyderėmis. Minti vienai vėjuotoje trasoje buvo milžiniškas išbandymas. Toks jausmas, kad myniau ne 20 km, o visus 40 km. Varžybas vertinu teigiamai. Visgi sezonas tik prasideda,“ - teigė U. Paurytė.

Triatlono sezonas rinktinėms ir mėgėjams tik prasideda. Gegužę jaunimo rinktinė vyksta į pasaulio čempionato atranką, birželį laukia Europos standartinio nuotolio čempionatas, naujo intriguojančio ir dinamiško formato Telšių triatlonas (Lietuvos supersprinto čempionatas), ir aibė kitų renginių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją