20-metis Europos čempionas ir pasaulio vicečempionas Berklio „The Big Meet“ varžybose šeštadienį geriausiu mėginimu švystelėjo diską 71 metrą ir ne tik pagerino JAV studentų varžybų rekordą, bet ir pasiekė geriausią asmeninį rezultatą.

Iki šiol toliausiai M. Aleknos diskas skriejo praėjusių metų birželį, kai studentų varžybose jis įnagį nusviedė 69 m 81 cm.

Šeštadienį M. Alekna pasiekė geriausią pasaulio sezono rezultatą ir pagerino Europos U23 rekordą. Apskritai šis rezultatas yra 18-as pasaulyje per visą istoriją.


Tiesa, Aleknų šeimoje tai tik antras geriausias rezultatas. 2000 metais Lietuvos lengvosios atletikos čempionate Mykolo tėtis Virgilijus diską švystelėjo 73 m 88 cm.

Tai iki šiol yra ne tik absoliutus Lietuvos rekordas, bet ir antras geriausias rezultatas pasaulyje.

Pasaulio rekordas (74 m 8 cm) vis dar priklauso vokiečiui Jurgenui Schultui.

Šių metų rugpjūtį M. Alekna su pajėgiausiais planetos disko metikais Budapešte (Vengrija) grumsis dėl pasaulio čempiono titulo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)