Rūta Meilutytė nebuvo vienintelė Lietuvos plaukimo rinktinės atstovė, 2016 metais po nerezultatyvių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių nusprendusi padaryti pertrauką.

Iš pareigų tuomet pasitraukęs komandos vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas pakeitė veiklos profilį. Bet prabėgus trejiems metams 42-ejų specialistas 2020 metais vėl pasiraitojo rankoves ir kibo į tai, „ką moka geriausiai“.

Prabėgus trejiems metams plaukimo specialistas vėl palieka rinktinės trenerio kėdę.

„Dabar turiu kitų planų. Nutariau pakeisti darbų pobūdį“, – 15min.lt cituojamas 45-erių plaukimo specialistas.

Turininga karjera

Ž. Ovsiuko žvaigždė Lietuvos plaukimo padangėje kilo kartu su garsiausiu jo auklėtiniu Giedriumi Titeniu. Šiaulietis, jaunystėje pats plaukęs krūtine ir keliskart tapęs Lietuvos čempionu, 1998 metais atsikraustė į Anykščius ir pradėjo dirbti treneriu.

Krepšininko Sergejaus Jovaišos gimtinė niekuomet negalėjo pasipuikuoti plaukimo įžymybėmis, bet G. Titenio ir Ž. Ovsiuko tandemas uoliai pildė kurortinio miestelio sporto metraščių spragas.

2006-aisiais iškovojęs bronzą pasaulio jaunių čempionate, po trejų metų G. Titenis tokios pačios spalvos medalį nuskynė ir suaugusiųjų pirmenybėse, be to, penkis kartus kopė ant Europos čempionatų prizininkų pakylos, dalyvavo trejose olimpinėse žaidynėse.

Po Rio de Žaneiro olimpiados tandemas iširo: į Austriją išvykusio G. Titenio treneriu tapo vokietis Dirkas Lange, o Ž. Ovsiukas sėdo į Anykščių kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus kėdę. Tačiau 2019 m. rugsėjį plaukimo specialistas keitė darbovietę.

Jo išvykimas Anykščiuose paskleidė įvairių gandų – svarstyta, esą tai susiję su praėjusių metų savivaldos rinkimais, po kurių keitėsi rajono politinė vadovybė. Ž. Ovsiukas karjeros posūkį vadino savo asmeniniu pasirinkimu.

2019 metais dvi ilgametės Panevėžio plaukikų kalvės trenerės Židrūnė Budrienė ir Gitana Kemešienė išvyko dirbti į Palangą, tad naujokui teko atsakomybė jas pakeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją