J. Truchanovičius prie pergalės pridėjo du rezultatyvius perdavimus. Daugiausia gynyboje žaidęs lietuvis kartą metė į varžovų vartus, bet įvarčių nepelnė. Štutgarto klubas „Bundesliga“ pirmenybėse pakilo į 14 vietą.

„Prisijungiau prie komandos, kai tik gydytojai leido žaisti. Pastarąsias dvi savaites jau treniravausi kartu su komanda ir vis daugėjo kontaktinių treniruočių. Kartu su gydytojais ir treneriais nusprendėme, kad jau galiu rungtyniauti 10-15 minučių, bet tik gynyboje. Atakose dalyvavau tik greitai pereinant į puolimą ir pavyko prisidėti prie poros rezultatyvių atakų.

Treneriai nori mane įtraukti į žaidimą, kad po truputį pajausčiau komandos ritmą ir kad komanda pajaustų mano buvimą aikštelėje Rungtynėse viskas klostėsi gerai, jaučiuosi gerai ir džiaugiuosi sugrįžęs į aikštelę“, – rankinis.lt sakė nuo sausio mėnesio nežaidęs J. Truchanovičius.

Traumų persekiojamas J. Truchanovičius negalės padėti Lietuvos rinktinei lemiamose Europos čempionato atrankos rungtynėse balandžio 27 d. Klaipėdoje su Vengrija ir balandžio 30 d. svečiuose su Šveicarija.

„Deja, rinktinei negalėsiu padėti. Tik dabar prisijungiau prie naujos komandos, o žinant mano traumų istoriją, dar negaliu rizikuoti sveikata. Turiu visą dėmesį skirti savo sveikatai. Štutgarto klubas išpirko mano kontraktą iš Zaporižės „Motor“, sudarė visą atsistatymo programą ir turiu vykdyti klubo reikalavimus bei gydytojų nurodymus. Sveikata dar neleidžia pakelti didesnių krūvių ir dar negaliu rungtyniauti visu pajėgumu dėl sveikatos problemų“, – tvirtino J. Truchanovičius.

2018 m. su Prancūzijos „Montpellier“ klubu EHF Čempionų lygą laimėjęs J. Truchanovičius dėl labai sunkios kojos traumos negalėjo rungtyniauti net pusantrų metų iki 2022 m. lapkričio. Rankininkui buvo atlikta labai sudėtinga kelio operacija, kurios metu buvo pakeista kojos ašis, atstatyta kelio kryžminis raištis bei kelio kremzlės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją