Trečiadienį šios rinktinės dar kartą išbandys savo jėgas tarpusavio rungtynėse.

Pirmąją pavojingą progą rungtynėse sukūrė lietuviai. Paulius Gintautas sutraukė oponentų gynybą link savęs ir perdavė ritulį Aivarui Bendžiui, bet šiam nepavyko nukreipti ritulio į vartus.

Kol lietuviai savo progos neišnaudojo, kitoje aikštės pusėje Pylaras Pangelovas-Yuldaševas nepriekaištingai tiksliu metimu iššovė ritulį į viršutinį vartų kampą.

Antrajame kėlinyje daugumoje žaidę ukrainiečiai pasižymėjo ir antrąjį kartą. Ilja Korenčiukas metimu į vartų viršų padvigubino savo komandos pranašumą.

Savo atsaką Lietuvos rinktinė surengė po atakos, kurios smaigalyje atsidūrė Markas Kaleinikovas. Puolėjas nieko nelaukdamas pasiuntė ritulį į vartus sušvelnindamas oponentų persvarą (29:31, rez. perd. Kajus Černiauskas, Aivaras Bendžius).

Kiek vėliau Ukrainos rinktinę nuo įvarčio apsaugojo virpstas, kai iš aštraus kampo į vartus metė Ilja Četvertakas. Visgi, pačioje kėlinio pabaigoje M. Kaleinikovas pabėgo į greitą ataką ir nors jo metimą atrėmė vartininkas, pirmasis prie ritulio atsidūręs Lukas Žukauskas išlygino rungtynių rezultatą (39:47, rez. perd. M. Kaleinikovas, Edgaras Protčenko).

Sėkmingai užbaigusi antrąjį kėlinį, Lietuvos rinktinė tiksliai pradėjo ir trečiąją rungtynių atkarpą. Paulius Gintautas iš krašto pataikė į artimąjį viršutinį vartų kampą, o varžovų vartininkui nepavyko sureaguoti į šią ataką (41:46).

Ilgai rungtynių kontrolę savo rankose laikę lietuviai galiausiai vos per 18 sekundžių į savo vartus praleido du įvarčius. Yaroslavas Pančenko ir Daniilas Trakhtas pakreipė rungtynių svarstykles savo komandos naudai.

Per likusią rungtynių dalį lietuviai dar bandė keisti vartininką aikštės žaidėju, bet įsitvirtinti oponentų aikštės pusėje jiems nepavyko. Tiesa, įvarčio pelnyti varžovams jei taip pat neleido.

Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Mindaugas Kieras po rungtynių pabrėžė, jog varžovai dabar yra puikios formos ir yra pasiruošę savo čempionatui.

„Rungtynės gavosi pakankamai agresyvios, bet taip viską ir planavome. Varžovas yra pasiruošęs labai gerai, jų čempionatas jau už savaitės, o mūsų vis dar už dvejų. Esame tokiame nuovargio etape, o oponentai pasiruošę puikiai.

Antrajame kėlinyje pradėjome žaisti agresyviau, parėmėme iniciatyvą ir sugebėjome įsiveržti į priekį, tik paskutinės 5-6 minutės buvo tokios, kur kelios klaidos, keli neapgalvoti sprendimai privedė prie pralaimėjimo. Rungtynės buvo kito lygio nei prieš estus ir matosi, jog einame į priekį“, – kalbėjo treneris.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją