Balandžio 27 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos rankininkai priims Vengrijos rinktinę, o atrankos turnyrą baigs balandžio 30 d. Šveicarijoje.

Prieš lemiamas dvikovas Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas paskelbė komandos sudėtį. Rinktinei atstovaus vienuolika užsienio klubuose rungtyniaujančių rankininkų ir aštuoni Lietuvos komandose rungtyniaujantys žaidėjai.

„Lemiamose kovose dėl kelialapio į Europos čempionatą labiausiai truks pagrindinių mūsų gynybos ramsčių. Iš rikiuotės iškrito traumą gavęs komandos kapitonas Gerdas Babarskas. Kaip ir praėjusiose rungtynėse rinktinei negalės padėti ir kiti gynybos lyderiai Povilas Babarskas bei Jonas Truchanovičius. Visi vyrai veržėsi į rinktinę, tačiau dėl nenumatytų aplinkybių ne visi galės padėti aikštelėje. Lyderių netektį turės kompensuoti kiti, mažiau patirties turintys rankininkai. Visi supranta rungtynių reikšmę ir pasiruošę lemiamoms kovoms“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Europos čempionato 6-oje atrankos grupėje Lietuvos rankininkai per ketverias rungtynes surinko 2 taškus ir kartu su Sakartvelo rinktine dalijasi 3-4 vietas. Antrą vietą užima 4 taškus turinti Šveicarijos rinktinė. Grupėje pirmauja visas ketverias rungtynes Vengrijos rankininkai.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Lietuvos rinktinė svečiuose pralaimėjo grupės lyderiams vengrams 23:36. Labai atkakliai vykusiose dvikovoje su šveicarais, lietuviai namuose nusileido minimaliu skirtumu 26:27.

„Per likusias dvejas rungtynes mums būtina surinkti bent du taškus. Tik tokiu atveju galime tikėtis kelialapio į Europos čempionatą. Rungtynėse su favoritais vengrais labai tikimės ir žiūrovų palaikymo Klaipėdoje. Sirgaliai yra tarsi aštuntas žaidėjas aikštelėje. Lietuvos rinktinei griausmingos tribūnos ne kartą padėjo pasiekti lemiamų pergalių. To tikimės ir dabar“, – sakė G. Savukynas.

Į 2024 m. Europos čempionato finalinį etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

Europos čempionato finaliniame etape Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Lukas Gurskis („Bordeaux Bruges“, Prancūzija), Giedrius Morkūnas (Vilniaus „Šviesa“) ir Karolis Videika (Kauno „Granitas-Karys“).

Kairieji kraštai: Deividas Jovaišas („Bergsoy“, Norvegija) ir Mantas Urvikis („Šviesa“).

Kairieji pusiau kraštai: Karolis Antanavičius („Alpla“, Austrija), Lukas Simėnas („Istres“, Prancūzija) ir Rolandas Bernatonis („Benidorm“, Ispanija).

Įžaidėjai: Aidenas Malašinskas („Melsungen“, Vokietija), Benas Petreikis („N-Lubbecke“, Vokietija) ir Eimantas Grimuta (LIT 1912, Vokietija).

Linija: Tadas Stankevičius (Alytaus „Varsa-Stronglasas“) ir Benas Butkus („Eintracht Hildesheim“, Vokietija).

Dešinieji pusiau kraštai: Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“, Vokietija) ir Žanas Gabrielius Virbauskas („Ademar“, Ispanija).

Dešinieji kraštai: Mykolas Lapiniauskas („Dragūnas“) ir Laurynas Palevičius („Šviesa“).

Universalūs: Tadas Rasakevičius („Šviesa“) ir Modestas Štarolis („Granitas-Karys“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją