Po praėjusio vasaros sezono išsiskyrė Tokijo olimpinių žaidynių finalininkės ir ją treniravusios Teresės Nekrošaitės keliai.

L. Jasiūnaitės ir T. Nekrošaitės tandemo rezultatai įspūdingi: sportininkei priklauso Lietuvos ieties metimo rekordas (63,98 m), Tokijo olimpinėse žaidynėse ji iškovojo aukštą 7 vietą, 2018 metų Europos čempionate pasidabino bronza, o pernai varžėsi planetos pirmenybių finale. Iš Rokiškio kilusi kaunietė žibėjo nuo pat pirmųjų čempionatų jauniausiose amžiaus grupėse: Europos jaunimo olimpiniame festivalyje laimėjo sidabrą, Europos iki 23 metų čempionate – bronzą.

„Prieš pradedant pasiruošimą žiemai įvyko pokalbis su trenere Terese ir jo metu, trenerės iniciatyva, buvo nutrauktas mūsų bendradarbiavimas. Man tai buvo netikėta, reikėjo greitai suktis iš padėties ir susirasti kitą trenerį, su kuriuo galėčiau dirbti, kuriuo galėčiau pasitikėti“, – dėkodama T. Nekrošaitei už ilgametį darbą drauge pasakojo L. Jasiūnaitė.

Naujuoju lengvaatletės treneriu tapo lietuvių kilmės amerikietis Thomas Pukstys. 54-erių specialistas Barselonos ir Atlantos olimpinėse žaidynėse atstovavo JAV, o pastaruoju metu tapo vienu iš pagrindinių šios šalies ieties metimo trenerių.

„Galiu pasidžiaugti, kad stresinėse situacijose mano galva dirba labai gerai ir nepasimečiau. Kai buvau pasaulio čempionate, susipažinau su lietuvių kilmės treneriu Tomu Puksčiu. Prisiminiau jį ir susisiekiau. Treneris buvo geranoriškai nusiteikęs ir dar pirmo pokalbio metu pasiūlė visokeriopą pagalbą. Jo pirmieji žodžiai – jei nori, gali atvykti, kad ir rytoj“, – prisiminė L. Jasiūnaitė.

Į pirmą treniruočių stovyklą už Atlanto ieties metikė išvyko dar gruodį ir ten praleido keturias savaites. Metų pradžioje lietuvė Alabamoje praleido dar šešias savaites, o šio mėnesio gale į Jungtines Amerikos Valstijas vyks dėlioti paskutinių akcentų prasidėsiančiam sezonui bei sudalyvauti pirmosiose varžybose šiemet.

„Šiuo metu grupėje treniruojasi trys sportininkai, metantys ietį virš 80 metrų, du olimpiečiai. Prieš tai treneris turėjo merginą, metusią 67 metrus. Komanda stipri, visi labai draugiški ir visi labai šiltai mane priėmė. Jiems, manau, taip pat įdomu dirbti su manimi. Komanda veržli ir siekianti tikslų“, – teigė L. Jasiūnaitė.

Prieš naująjį sezoną mergina tapo stipriausio Lietuvos lengvosios atletikos klubo Vilniaus „Cosma“ nare. Visada maksimalių rezultatų siekianti L. Jasiūnaitė viliasi, kad permainos padės kovoti dėl aukščiausių pozicijų svarbiausiuose čempionatuose.

„Neperšokęs upelio nesakyk „op“, tai nesakysiu „op“ (juokiasi – cosma.lt). Po sezono bus aišku, ar permainos buvo į naudą. Kol kas jaučiuosi tikrai gerai, kad esu tame kelyje. Nežinau, kaip seksis vasarą, kai teks daugiau laiko praleisti vienai, tačiau svarbūs pokyčiai technikoje jau dabar duoda gerą rezultatą. Rezultatai treniruotėse labai tenkina, yra progresas, bet technika dar tikrai nenušlifuota tiek, kiek norėtųsi“, – sakė L. Jasiūnaitė.

Svarbiausias šių metų startas – rugpjūčio 19-27 dienomis Budapešte, Vengrijoje, vyksiantis pasaulio čempionatas.

L. Jasiūnaitė sporto klubui „Cosma“ atstovaus birželio 3-4 dienomis Kaune vyksiančiame Lietuvos klubų čempionate, o liepos 7 dieną Vilniuje „Cosma“ taurės varžybomis pradės atranką į Paryžiaus olimpines žaidynes.