„Priimtas sprendimas leis asmenims su Rusijos ir Baltarusijos pasais leis dalyvauti ir dirbti tarptautinėse varžybose. Mes norime išreikšti solidarumą su Ukraina ir pažymime, kad sportininkų bei delegatų neutralumo statusas yra būtina sąlyga, grąžinant juos į varžybas“, – ketvirtadienį pranešė federacija.

Tarptautinei triatlono federacijai neužkliuvo net tai, kad Rusijos triatlono federacijai nuo 2020 m. vadovauja Ksenia Šoigu – Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu dukra.

Tarptautinis olimpinis komitetas prieš kelias savaites rekomendavo leisti sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos tam tikromis sąlygomis kaip neutraliems atletams vėl dalyvauti tarptautinėse varžybose. Tokia rekomendacija Rusijos karo Ukrainoje fone sulaukė didelės kritikos.

Po atnaujintų Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijų Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas jau grąžino ir stalo tenisas, tekvondo bei imtynės. Dar anksčiau tokį sprendimą priėmė fechtavimas ir boksas, o tenisas atskiriems rusų ir baltarusių atletams sankcijų net nebuvo įvedęs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją