Ketvirtadienį ketvirtose čempionato rungtynėse lietuviai 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) parklupdė Kroatijos rinktinę ir užsitikrino pirmąją poziciją. Po keturių turų maksimalų taškų skaičių surinkę lietuviai aukso medalius iškovos nepaisant likusių rungtynių rezultatų – nė viena komanda nebegali aplenkti mūsų šalies atstovų.

Rungtynės lietuviams startavo nesėkmingai: jau 6 minutę Bruno Zovko išvedė kroatus į priekį (05:28, rez. perd. Vitaras Kireta, Matejus Mandusičius). Visgi, po praleisto įvarčio Lietuvos jaunių rinktinė tvirtai perėmė iniciatyvą ir dar pirmajame kėlinyje ne tik išlygino rezultatą, bet ir įsiveržė į priekį. Lygybę rungtynėse atstatė Mykolas Kubilius (08:10, rez. perd. Vitalijus Fediukinas, Algirdas Jaras), o po Simo Ignatavičiaus metimo Lietuvos rinktinė jau pirmavo (15:18).

Antrame kėlinyje aktyvesni jau buvo kroatai, bet jų puolimas nepralaužė Daniilo Cepovo vartų gynybos. Tuo metu trečiajame kėlinyje lietuvių persvarą ir pergalę užtvirtino Kirilas Jevstignejevas (42:35, rez. perd. V. Fediukinas, Timuras Sedleckis Razinas) ir Benas Andrejauskas (53:25, rez. perd. M. Kubilius, Dominykas Boravski).

Lietuvos rinktinė čempionatą užbaigs šeštadienį rungtynėmis su Didžiąja Britanija. Nepaisant šių rungtynių rezultato, Lietuvos rinktinė kitąmet varžysis IB divizione. Jame šiemet kovoja Italija, Slovėnija, Lenkija, Austrija, Pietų Korėja ir Estija. Paskutinį kartą šiame lygmenyje lietuviai varžėsi 2015 metais.