Ji su Skandičio „Savino Del Bene“ komanda iš Italijos triumfavo Europos tinklinio konfederacijos (CEV) taurės varžybose.

Su ta pačia Italijos ekipa ji praėjusiais metais nugalėjo ir žemesnio rango turnyre – CEV „Iššūkio“ taurėje. Šie abu titulai yra pirmieji „Savino Del Bene“ komandos istorijoje.

Didelį žingsnį CEV taurės link Italijos klubas žengė jau pirmosiose finalo rungtynėse, kuriose išvykoje 3:1 nugalėjo Blažo „CS Volei Alba“ tinklininkes iš Rumunijos

Atsakomosiose finalo rungtynėse Florencijoje intrigos jau nebuvo. „Savino Del Bene“ tinklininkės dominavo viso mačo metu ir pasiekė užtikrintą pergalę 3:0 (25:18, 25:12, 25:11).

Trečiajame sete aikštėje pasirodžiusi I. Sorokaitė pelnė 1 tašką.
20 taškų nugalėtojoms pelnė Jekaterina Antropova, 13 – Zhu Ting, 11 – Elena Pietrini, 10 – Haleigh Washington.

Rumunijos komandoje rezultatyviausiai žaidė Gergana Dimitrova (9 tšk.).

„Džiaugsmas didelis, nes iki CEV taurės reikėjo nueiti sunkų kelią. Turėjome gerą sudėtį, tačiau šiame sporte niekas savaime nevyksta. Turėjome sunkiai dirbti, kad pasiektume tokį rezultatą. Labai džiaugiuosi dėl merginų ir viso kolektyvo. Tikiuosi, kad ši teigiama emocija persikels ir į Italijos čempionato atkrintamąsias varžybas“, – sakė „Savino Del Bene“ treneris Massino Barbolini.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją