Šiomis dienomis veiksmas verda greta jau pastatytų ir sutvarkytų objektų – kyla uždaras išskirtinės formos lengvosios atletikos maniežas. Atverti erdvę sportininkams planuojama kitąmet.

Iškilo pirmosios kolonos

„Sezoniškumas neturėtų trukdyti treniruotis ir siekti aukščiausių rezultatų. Uždaros treniruočių erdvės užtikrina tam būtinas sąlygas – šaltuoju sezonu sportininkai treniruojasi Vilijampolės pripučiamame futbolo manieže. Jau kitąmet patogias erdves turės lengvaatlečiai. Tačiau tuo planai nesibaigia – Aleksote suplanuotos naujos erdvės futbolo ir regbio entuziastams“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Atnaujinto Ąžuolyno pašonėje lengvaatlečiams skirtos erdvės kontūrai matomi plika akimi. Apie statybų progresą išduoda iškilusios pirmosios kolonos.

„Statybų aikštelėje įrengtos visos požeminės komunikacijos ir pagrindai. Taip pat montuojamos rūsio pertvaros, kolonos, perdangos, ant kurių bus įrengiamas bėgimo maniežas ir kitos statinio konstrukcijos. Jau matoma ir administracinio pastato dalis“, – teigia Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Arti tūkstančio plokščių

Naujasis objektas išsiskirs savo išore – konstrukcijas sudarys dekoratyvinės betoninės plokštės. Lengvosios atletikos maniežo įrengimui iš viso prireiks arti tūkstančio gelžbetoninių perdangos ir fasadinių plokščių.

„Maniežas turės išskirtinę dantytą stogo konstrukciją. Ant jo numatyta galimybė įrengti saulės jėgainę ir vandens šildymo kolektorius. Architektų parinkta monolitiška betoninė pastato forma primins bėgimo takelį, o į šiaurinę pusę orientuoti langai užtikrins maksimalų saulės šviesos panaudojimą, neperkaitinant patalpų. Šis statinys savo išore papildys greta esantį Dariaus ir Girėno stadioną“, – tikina bendrovės „Autokausta“ projekto vadovas Egidijus Rumšas.

Jeigu viskas klostysis pagal planą, sportininkai moderniausią maniežą Lietuvoje išbandys jau kitais metais. Naujos erdvės pasitarnaus ne tik varžyboms besiruošiantiems profesionalams, bet ir šalia esančio Lietuvos sporto universiteto studentams.

Moderniausias maniežas Lietuvoje

Kauno lengvosios atletikos maniežo pastato bendras plotas sieks kiek daugiau nei 15 tūkst. kv. m. Techninį projektą parengė architektūrinį konkursą laimėjusi kauniečių bendrovė „Archas“.

Naujose erdvėse numatyta įrengti šešis 200 metrų ilgio ir aštuonis 60 m bėgimo takus, šuolių, rutulio stūmimo bei tolimųjų metimų (ieties ir disko) treniruočių sektorius. Sportininkai fizinę formą gerins treniruoklių ir gimnastikos salėse, o jėgas atgaus čia pat būsiančiuose masažo kabinetuose ir dviejose pirtyse.

Statinyje suplanuotos administracinės patalpos, pasitarimų erdvės, trenerių ir sportininkų persirengimo kambariai, kavinė. 140 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę turėsiančiame objekte ruošiama ir apie 500 vietų žiūrovams.

Statomas maniežas Žaliakalnyje – paskutinė kylančio Ąžuolyno daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso dalis. Jį jau puošia iš pagrindų atnaujinta Sporto gatvė ir aikštė greta paminklo S. Dariui ir S. Girėnui. Čia pat ruošiamasi įrengti sportininkų šlovės alėją.

Tačiau tai – ne pabaiga. Aleksote, Europos pr. 105A, iškils dengtas futbolo ir regbio maniežas. Naujos erdvės pasitarnaus ne tik sportininkams, bet ir sporto bendruomenių stiprinimui, jaunimo užimtumui.