Pranešama, jog vyras žuvo balandžio 1-ą po sprogimo Bachmuto mieste.

Rusijai pradėjus karą 28-erių atletas sustabdė profesionalaus dviratininko karjerą ir prisijungė prie fronte šalį ginančių Ukrainos karinių pajėgų.

Ukrainos dviračių rinktinės narys Vladyslavas Heraškevyčius kolegos mirtį apibūdino kaip „siaubingą ir skaudžią netektį didvyrio artimiesiems ir visai Ukrainos sporto bendruomenei“.

Pagarbą žuvusiam išreiškė ir Europos Parlamento narys, čekas Tomašas Zdechovsky.

„Kostya žuvo kovose prie Bachmuto ir jis nestebės Paryžiaus olimpinių žaidynių. Tačiau olimpiadą žiūrės Rusijos atletai, kurie taps teroristinio režimo propagandos dalimi. Tikiuosi, kai kurie Čekijos sportininkai tai supras“, – vylėsi politikas.

Kone kiekvieną savaitę skelbiama apie fronte žuvusius Ukrainos atletus: kovo 30-ąją krito keturiskart pasaulio kikbokso čempionas Vitalijus Merinovas, kovo 24-ą skelbta apie Europos bokso čempiono, 2018 m. jaunimo olimpinių žaidynių čempiono, 22-ejų Maksymo Galinichevo mirtį.

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos prezidentas Sebastianas Coe skelbia, kad kare žuvo 185 Ukrainos atletai.

Sausio mėnesį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nustatė tvarką, pagal kurią Rusijos ir Baltarusijos sportininkai, norėdami užsitikrinti olimpines vietas 2024 m. olimpinėse žaidynėse per Azijos atrankos varžybas, gali varžytis kaip neutralūs sportininkai – be šalių vėliavų ir himnų.

Kovo 28 dieną IOC vykdomasis komitetas savo posėdyje rekomendavo tarptautinėms sporto federacijoms grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją