Rungtynės lietuvėms startavo nesėkmingai – jau trečią rungtynių minutę į Lietuvos rinktinės vartus krito pirmasis įvartis. Pasižymėjo Andrea Lam (02:38, rez. perd. Joaquina Yuen).

Pusiausvyrą rungtynėse Lietuvos rinktinė atkūrė antro kėlinio pradžioje, kai ritulį iš artimos distancijos į vartus siuntė Marija Kukanova (22:15, rez. perd. Klara Miuller, Gabija Petrauskaitė). Vėliau sekė itin nesėkminga atkarpa – Klara Miuller pataikė į varpų virpstą, kitoje aikštės pusėje Apple Wang buvo tiksli (28:29, rez. perd. Aman Leung).

Antraje kėlinyje varžovės sugebėjo pelnyti ir dar vieną įvartį, kai tikslą pasiekė Charleen Wong metimas (33:33, rez. perd. Chung Kiu Lee, Tracy Wong).

Trečiame kėlinyje į Honkongo vartus buvo skirtas baudinys, bet Emilijos Tučiūtės metimą atrėmė vartininkė. Negana to, varžovės surengė savo atsaką padidindamos pranašumą iki trijų įvarčių. Šį kartą pasižymėjo Tracy Wong (48:38, rez. perd. Andrea Lam, Chung Kiu Lee).

Norėdamos išlaikyti viltis iškovoti auksą lietuvės buvo priverstos per paskutines 8 minutes mušti bent tris įvarčius. Įkvėpimo komandai suteikė Viltautė Jasinevičiūtė, iš aštraus kampo nepalikdama vilčių varžovių vartininkei (52:59, rez. perd. M. Kukanova). Netrukus Aušrinė Rakauskaitė atliko metimą iš toli, Gabija Petrauskaitė nukreipė ritulį link vartų, kur buvusi K. Miuller sumažino deficitą iki vienintelio įvarčio (53:46, rez. perd. G. Petrauskaitė, A. Rakauskaitė).

Šansą išsigelbėti gavusi Lietuvos rinktinė ilgai nelaukdama išlygino rezultatą. Į varžovių zoną įsiveržusi K. Miuller pasižymėjo aukštu ir tiksliu metimu (55:35, rez. perd. A. Rakauskaitė).

Pratęsime rezultatas daugiau nepasikeitė. Baudinių serijoje pirmosios pasižymėjo varžovės, bet Emilija Tučiūtė išlygino santykį, Vaiva Rastenytė išvedė lietuves į priekį, o M. Kukanova atėmė paskutines oponenčių viltis išsigelbėti, kadangi Viltė Beličenkaitė sulaikė visus likusius jų metimus.

Po pergalės Lietuvos rinktinė išlaikė pirmą poziciją čempionate: sekmadienį paskutinėse rungtynėse su Ukraina pergalė garantuotų aukso medalius ir kelialapį į aukštesnį divizioną.

Rinktinės trenerio asistento Mauro Baltrukonio teigimu, pirmus du kėlinius rinktinei koją kišo jaudulys.

„Nuo pat pirmų minučių jautėsi stresas, todėl negalėjome patys išnaudoti progų ir leidome varžovėms pasižymėti. Rezultatas po pirmojo ir antrojo kėlinio buvo tikrai blogas, tad labai džiugu, kad trečiajame kėlinyje pavyko nuraminti mūsų merginas ir rezultatas pasikeitė į gerąją pusę“, – kalbėjo treneris.

Pirmąjį rinktinės įvartį pelniusi bei lemiamą baudinį realizavusi M. Kukanova teigė, jog persilaužti rungtynėse padėjo antrasis pelnytas įvartis.

„Rungtynės buvo labai įtemptos, buvo sunku, nes varžovės buvo labai greitos ir aktyviai žaidė prie vartų. Bet jų vartininkė nebuvo tokia gera kaip mūsų, todėl mes ir įmušėme joms įvarčius ir iškovojome pergalę. Labiausiai po dviejų kėlinių pasikeitė komandos nuotaika. Po antrojo įvarčio jau buvome užsivedusios ir pačios labai norėjome laimėti ir tikėjome pergale“, – mintimis po rungtynių dalinosi rinktinės gynėja.

IIIA divizionas yra šeštas pagal pajėgumą, jame šešios komandos rungiasi dėl 33-38-os vietų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją