Trečiose čempionato rungtynės lietuvės rezultatyvioje dvikovoje 8:2 (1:0, 4:2, 3:0) nugalėjo Bulgarijos ledo ritulininkes. Po šios pergalės devynis taškus iš tiek pat galimų turinčios mūsų šalies atstovės išlaikė pirmąją poziciją čempionate.

Jau ketvirtąją rungtynių minutę Lietuvos rinktinė įsiveržė į priekį. Itin tikslų ir stiprų metimą atliko rezultatyviausia čempionato žaidėja Klara Miuller (03:42). Vėliau pirmajame kėlinyje lietuvės dar atliko nemažai metimų, bet nuo jų savo komandą gelbėjo bulgarių vartininkė.

Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo įvarčiu. Po aštraus komandos draugės perdavimo ritulį į vartus siuntė Gabija Petrauskaitė (20:23, rez. perd. Ramunė Maleckienė, Klara Miuler). Visgi, netrukus ritulį iš savo vartų traukė jau lietuvės, kai laisvės gavusi Stefani Stoyanova sušvelnino lietuvių persvarą (22:26, rez. perd. Simona Aspuruhova).

Dviejų įvarčių persvarą lietuvės atstatė daugumoje kai K. Miuller kartodama savo pačios metimą nepaliko šansų varžovėms metimu iš vidutinės distancijos (27:55, rez. perd. Viltautė Jasinevičiūtė). Visgi, ir šį kartą bulgarės surado savo atsaką, o šįkart pasižymėjo jau Simona Aspuruhova (30:45, rez. perd. Andreya Kotseva, S. Stoyanova).

Antroje kėlinio dalyje po dar vieno K. Miuller reido, ši suklaidinusi varžoves ir vartininkę pelnė savo trečiąjį įvartį (33:13, rez. perd. V. Jasinevičiūtė, G. Petrauskaitė). Negana to, kėlinio pabaigoje varžovių gynėją už nugaros paliko ir daugumoje tikslu šūviu pasižymėjo Emilija Tučiūtė (38:27, rez. perd. V. Jasinevičiūtė, K. Miuller).

Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinės vartuose Viltę Beličenkaitę pakeitė Emilija Simonsen, o lietuvės tik dar labiau padidino savo pranašumą. Kėlinio pradžioje po Gabijos Griniūtės metimo ritulys kito virpstą, bet vėliau iš panašios situacijos Viltautė Jasinevičiūtė siuntė ritulį į vartus (44:56).

Vėliau vos per devynias sekundes į Bulgarijos vartus buvo pelnyti dar du įvarčiai. Įspūdingą reidą per visą aikštę surengusi V. Jasinevičiūtė pelnė savo antrąjį įvartį (56:59, rez. perd. Aušrinė Rakauskaitė), o taip pat antrąjį kartą pasižymėjo ir E. Tučiūtė, kuri buvo tiksli tolimu metimu (57:08).

Rinktinės vyriausiojo trenerio Berndo Haakės teigimu, šiandien sunkiai pradėjome rungtynes, o dėl to rūbinėje po pirmojo kėlinio teko turėti rimtą pokalbį su savo auklėtinėmis.

„Rungtynių pradžia buvo nelengva, nes po vakar buvusios laisvos dienos nebuvo taip lengva susigrąžinti koncentraciją rungtynėms. Pirmajame kėlinyje į vartus metėme net 16 kartų, bet pasižymėjome vos kartą. Todėl rūbinėje su komanda turėjome nelengvą pokalbį per pirmąją pertrauką. Visgi, laimėję šias rungtynes jau turime bronzą, bet to mums neužtenka. Norint aukso turėsime pagerinti savo žaidimą gynyboje ir geriau realizuoti progas“, - kalbėjo treneris.

Pirmuosius įvarčius čempionate pelniusi gynėja Emilija Tučiūtė džiaugėsi komandos darbu ir nesureikšmino savo tikslių metimų.

„Labai džiaugiuosi visų mūsų komandos narių darbu. Didžiuojuosi visa komanda ir labai smagu, kad laimėjome. Įvarčiai prideda pasitikėjimo, tačiau ne tai yra esmė – man svarbiausia, kad laimėtų mūsų komanda. Jie mano metimai įkris, tai bus gerai, bet svarbiausia tai, kad laimėtų komanda“, - po rungtynių mintimis dalijosi du įvarčius pelniusi gynėja.

Penktadienį Lietuvos moterų rinktinė 16 val. 30 min. stos į kovą su pralaimėjimų taip pat dar nepatyrusia Honkongo komanda.