Įvairios rungtys, varžybos, turnyrai, žaidimai – tai tik dalis to, ką pirmąjį vasaros šeštadienį nepriklausomai nuo amžiaus ir fizinio pasirengimo siūlo išbandyti Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Lietuvos olimpinis fondas (LOF) ir Panevėžio miesto savivaldybė. Viena gražiausių miesto vietų visai dienai virs didžiuliu sporto ir aktyvaus laisvalaikio traukos centru – čia laukiama daugiau nei 20 tūkst. dalyvių.

„Olimpinė diena sporto mėgėjams ir profesionalams jau tapo vienu mėgstamiausių ir laukiamiausių metų renginių. Į šventę įsitraukia šeimos, bendruomenės, čia vyksta ir rimtos varžybos, ir smagios sportinės bei pramoginės veiklos. Kiekvienas norintis turi galimybę išbandyti įvairiausias sporto šakas, susipažinti su olimpiečiais ir labai gerai praleisti laiką.

Pasaulinis Olimpinės dienos šūkis kviečia judėti, sužinoti ir atrasti. Todėl renginio dalyvius raginame būti smalsiais ir išdrįsti pažinti sporto teikiamą džiaugsmą.

Džiaugiuosi, kad Olimpinė diena grįžta į Panevėžį. Čia pirmąjį vasaros šeštadienį lauksime sporto entuziastų iš visos Lietuvos“, – sako LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Pasak jos, nuo 1989-ųjų organizuojama šventė kasmet įtraukia vis daugiau sveiko gyvenimo būdo entuziastų, suburia šeimas, skatina judėjimą, supažindina visuomenę su pačiomis įvairiausiomis sporto šakomis, suteikia galimybę jas patiems išbandyti.

„Olimpinė diena 2023“ Panevėžio gyventojams ir miesto svečiams birželio 3 dieną siūlys renginių gausią programą. Čia kaip ir kasmet savo veiklas pristatys daugybė sporto federacijų ir organizacijų, bus galima išbandyti tokias sporto šakas kaip boksą, badmintoną, žolės ar grindų riedulį, futbolą, krepšinį, pasimokyti šaudyti, buriuoti, pasimatuoti irklentę, banglentę ar baidarę, suprasti, kuo gyvena breiko šokėjai, kaip taisyklingai fechtuotis, sužinoti, kaip žaidžiamas piklbolas, tekbolas, aištokas ar kukurūzinis.

Atskirose palapinėse dalyviai galės susipažinti su svarbiausiais antidopingo standartais, išbandyti smagius, visą šeimą įtraukiančius žaidimus. Didžiulėje Senvagės parko teritorijoje bus pristatytos vasaros ir žiemos olimpinės bei neolimpinės sporto šakos, atskiras veiklas ruošia ir Lietuvos paralimpinis komitetas.

„Mūsų dažnai paklausia apie Olimpinės dienos auditoriją. Tenka tik gūžtelėti pečiais ir pasakyti, kad mūsų auditorija – visi mėgstantys judėti, aktyviai ir smagiai leisti laiką, išbandyti naujus dalykus. Renginio programa yra tokia plati ir įvairi, kad kiekvienas tikrai ras sau patinkantį užsiėmimą, o gal ir naują laisvalaikio veiklą“, – sako renginio organizatorius, LOF renginių ir projektų vadovas Ignas Gibas.

Veiklos netrūks ir norintiems pasivaržyti. „Olimpinėje dienoje 2023“ planuojama daugybė įvairių specialių rungčių, norintys jau dabar kviečiami registruotis skirtingų distancijų bėgimo varžybose: čia planuojamos 5 ir 10 kilometrų trasos, tradicinė, 1988 metrus besitęsianti lietuviška olimpinė mylia, simboliškai pažyminti LTOK atkūrimo metus, taip pat planuojamas 500 metrų vaikų bėgimas.

Renginio dalyviai kviečiami dalyvauti „LTeam Rogaining 2023“ orientavimosi sporto, tai pat ekstremalaus bėgimo: „OCR Lietuva“ kliūčių ruožo varžybose, mėgstantys vandens sportą – išbandyti jėgas plaukimo ir irklenčių varžybose, krepšinio mylėtojai – 3x3 turnyre. Olimpinę dieną vainikuos Monikos Linkytės koncertas ir kino filmo po atviru dangumi seansas.

Visi renginio dalyviai išbandydami skirtingas veiklas rinks taškus, kuriuos vėliau bus kviečiama išmainyti į daugybę specialių organizatorių ir renginio rėmėjų įsteigtų prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją