Reguliariajame sezone trečią vietą užėmę „Šviesos“ rankininkai ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių abu kartus nugalėjo šeštoje pozicijoje likusią Vilniaus „Amber“ ekipą. Atsakomosiose rungtynėse „Šviesa“ šventė pergalę tik dviem įvarčiais 35:33 (20:16). Pirmose rungtynėse čempionai laimėjo užtikrintai 33:26.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė po 7 įvarčius pelnę Skirmantas Plėta ir Tadas Rasakevičius, po 6 įvarčius įmetė Taurintas Markiavičius ir Karolis Bliuvas. Sezoną užbaigusiai „Amber“ komandai 7 įvarčius pelnė Matas Aukštikalnis, 6 – Ernestas Stvolas.

„Buvom užtikrinti, kad laimėsime atsakomąsias rungtynes, nes nenorėjome žaisti lemiamų rungtynių Velykų išvakarėse. Bet perdėtas užtikrintumas vos nepakišo kojos. Pirmos dvidešimt rungtynių minučių buvo labai geros – gerai gynėmės, vartininkas labai padėjo, pavyko ir greitos atakos. Tačiau vėliau pradėjom piktnaudžiauti individualiais veiksmais, žaidėm neprotingą rankinį ir varžovai priartėjo prie mūsų, – komentavo „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius. – Po šalto dušo vėl atitrūkome nemažu skirtumu, bet ir vėl per anksti atsipalaidavome ir mūsų persvara dar kartą sumažėjo. Net sunku vertinti rungtynes, nes jos buvo tarsi amerikietiški kalneliai. Ne varžovai mus privertė žaisti prastai, bet mes patys save pastatėme į tokią padėtį.“

Lemiamų trečiųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių prireiks Kauno „Granito-Kario“ ir HC „Vilniaus“ dvikovoje. Atsakomosiose rungtynėse „Vilniaus“ rankininkai namuose nugalėjo vicečempioną „Granitą-Karį“ rezultatu 32:25 (14:12) ir atsirevanšavo už svečiuose patirtą pralaimėjimą minimaliu skirtumu 22:23.

„Vilniaus“ ekipą į priekį vedė 10 įvarčių pelnęs Mindaugas Urbonas, 9 įvarčius prie pergalės pridėjo Martynas Žala, 5-is surinko rezultatyviausias lygos rankininkas Vaidas Drevinskas. Kauniečių komandai 7 įvarčius pelnė Modestas Štarolis, po 5 įvarčius įmetė Matas Jurkevičius ir Manvydas Lazauskas.

„Pergalę lėmė komandinis žaidimas. Visi, tiek aikštelėje buvę žaidėjai, tiek ir atsarginiai labai padėjo laimėti, nes buvome labai kovingai nusiteikę. Rankinis prasideda nuo gynybos ir būtent gera gynyba mums leido surengti daug greitų atakų ir pelnyti lengvų įvarčių. O kiekvienas pelnytas įvartis emociškai dar labiau įkvepia, – teigė „Vilniaus“ gretose rezultatyviausiai žaidęs M. Urbonas. – Komandoje vyrauja labai gera atmosfera ir tai daug prisideda prie pergalių. Talentu gal ir nusileidžiame nemažai komandų, bet mes išsiskiriame kovingumu bei emocijomis ir priverčiame visus varžovus mus gerbti.

Nepaisant įtikinamos pergalės atsakomosiose rungtynėse, manau, kad favoritu ir toliau išlieka „Granitas“. Jie žaidžia Baltijos lygoje, praėjusį sezoną pateko į finalą, turi daugiau patirties. Be to jiems padės ir namų sienos, kaip ir mums padėjo šiose rungtynėse. Norime padėkoti savo sirgaliams, kurių palaikymas mums labai daug reiškia.“

Lemiamos „Granito-Kario“ ir HC „Vilniaus“ ketvirtfinalio rungtynės vyks artėjantį šeštadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją