Neeiliniame Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) posėdyje vienbalsiai nuspręsta grąžinti šių šalių atletus į tarptautines varžybas.

Balsavimas vyko dėl pastarųjų Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijų priimti rusus ir baltarusius atgal į tarptautines arenas tam, kad jie galėtų dalyvauti olimpinėse atrankose. Tiesa, pasirodyti varžybose jie galės tik su neutraliu statusu.

Jau anksčiau agresorių šalių sportininkai sulaukė stalo teniso, tekvondo, fechtavimo, dziudo ir bokso federacijų malonės. Ir tikėtina, kad tai jos – ne paskutinės.

„Sportas istoriškai visada tarnavo kaip priemonė suartinti žmones. Imtynės, kaip sporto šaka, unikaliai geba suburti žmones iš skirtingų kultūrų ir sluoksnių. Tai turi didžiulį potencialą padedant kurti taiką ir toleranciją tarp skirtingų bendruomenių, šalių ir regionų“, – diplomatiškai pakalbėjo Tarptautinės imtynių federacijos prezidentas serbas Nenadas Lalovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)