Praėjusių metų gegužės mėnesį su didžiuoju sportu atsisveikinęs A. Khanas sutiko, kad pažeidė taisykles, tačiau pabrėžė, jog tai padarė netyčia.

„Aš niekuomet nesukčiavau, – „Sky Sports News“ kalbėjo A. Khanas. – Tačiau dabar turi dvejų metų diskvalifikaciją, o tai truputį keista ir juokinga, nes aš jau esu baigęs karjerą. Apie sugrįžimą į ringą nėra jokios kalbos. Aš niekuomet neapgaudinėjau ir to nedarysiu ateityje.“

Didžiosios Britanijos Antidopingo agentūra atmetė boksininko argumentus, neva draudžiama medžiaga į jo organizmą pateko su sporto papildais ar per kontaktą su kitu žmogumi, tačiau nusprendė, kad rasta dozė per maža, kad suteiktų pranašumą dvikovoje ar būtų suvartota sąmoningai.

Sportininkui skirta diskvalifikacija baigsis 2024 metų balandžio 5 dieną.

A. Khanas 2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse būdamas 17-metis iškovojo sidabro medalį, o 2005 metais tapo profesionalu.

2009 metais jis tapo pasaulio čempionu, Mančesterio arenoje įveikęs Andreasą Kotelniką. 2011 metais įveikęs Zabą Judahą britas iškovojo IBF pasaulio čempiono diržą. Kitoje dvikovoje su Lamontu Petersonu jis titulo neteko.

Paskutinėje savo dvikovoje su K. Brooku jis šeštame raunde buvo nokautuotas ir nusprendė baigti boksininko karjerą.

Per savo profesionalią karjerą jis iškovojo 34 pergales ir patyrė šešis pralaimėjimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją