Pirmose rungtynėse lietuvės 6:0 susitvarkė su Estijos ledo ritulininkėmis.

Keturis įvarčius pelnė komandos lyderė Klara Miuller, po vieną pridėjo naujokės Vaiva Rastenytė ir Viltautė Jasinevičiūtė.

Po pergalės rinktinės vyriausias treneris Berndas Haakė pasidžiaugė debiutančių įvarčiais ir tuo, kad lietuvės nepraleido įvarčio. Pirmus du kėlinius vartus gynė Viltė Beličenkaitė, trečiąjį – Emilija Simonsen.

„Pasaulio čempionate pirmos rungtynės visada labai svarbios ir sunkios, nesvarbu, kokiame lygyje žaistume. Nors buvome favoritai, matėsi, jog jaudulys lėmė klaidas. Svarbiausia, kad mes šiandien išlaikėme savo vartus „sausus“. Sugebėjome neleisti varžovėms pasižymėti ir atlikome bene tris kartus daugiau metimų nei Estijos ledo ritulininkės, tad rungtynės buvo geros“, – kalbėjo treneris.

Įvarčiu pasaulio čempionate debiutavusi V. Jasinevičiūtė neslėpė, jog prieš rungtynes buvo nerimo.

„Prieš rungtynes buvo šiek tiek nerimo, bet laimėjome, tad labai smagus jausmas. Einame link savo tikslo, kuris, nieko neslepiant, yra auksas“, – įspūdžiais dalinosi puolėja.

IIIA divizionas yra šeštas pagal pajėgumą, jame šešios komandos rungiasi dėl 33-38-ų vietų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją