„Nepaisant žvarbaus oro ir gana smarkaus vėjo, varžybų nuotaika buvo puiki. Visuomet smagu parungtyniauti su senais bičiuliais, geriausiais regiono šauliais. Dar smagiau, aišku, nugalėti. Tačiau svarbiausia, kad šauliai renkasi į tokias varžybas, Lietuvoje kuriasi nauji šaudymo centrai ir mūsų ratas plečiasi“, – sakė V. Grybė.

Šis dviejų dienų turnyras – pirmasis Lietuvoje pagal oficialias FITASC „Compak Sporting“ taisykles. Jo metu beveik 100 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Austrijos ir Didžiosios Britanijos šaudė į 200 taikinių, skriejančių skirtingu greičiu ir trajektorijomis.

V. Grybė laimėjo bendros įskaitos varžybas, numušęs 196 taikinius. Artimiausias jo varžovas, geriausias Estijos šaulys Veikko Tihvanas atsiliko dviem taškais. Trečiąją vietą užėmė lietuvis Dainius Nedzinskas, surinkęs 189 taškus.

Šioms varžyboms „VG Shooting Academy“ parengė naujieną, kurią V. Grybė atsivežė iš užsienio – specialius, vadinamuosius dūrinius taikinius, kurie numušti paskleidžia spalvotus dūmus. Už kiekvieną numuštą buvo skirti specialūs prizai. Kada skries toks taikinys, nežinojo niekas. Dar vienas specialus prizas buvo pusiau automatinis „Beretta“ šautuvas, kurio savininką lėmė burtai. Šautuvas iškeliavo į Latviją – jį laimėjo moterų įskaitos nugalėtoja Maira Sprukulė.

Moterų įskaitoje ji surinko 174 taškus. Antrąją vietą užėmė Gabija Stanislovaitytė, numušusi 154 taikinius iš 200. Trečiąją vietą iškovojo Aida Momkienė – 143 taškai.

Jaunių įskaitoje buvo vienintelė šaulė – Urtė Hofmanaitė. Numušusi 154 taikinius bendroje įskaitoje ji užėmė 61 vietą.

Varžybų dalyviai buvo skirstomi ir pagal pajėgumą. D kategorijos varžybas laimėjo lietuvis Vladislavas Lemeševas – 165 taškai. C kategorijos čempionu tapo Mindaugas Džiugas (166), B – Vaidas Šukys (176).

Seniorų kategorijos nugalėtojų tapo Antanas Aleksiūnas, numušęs 173 taikinius. Antrąją vietą užėmė latvis Nikolajus Arhipovas (172), trečiąją – Egidijus Barčkus (167).

„Compak Sporting“ rungtyje šaudoma į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės.

Šis sportas Lietuvoje ir visame pasaulyje yra daug populiaresnis už olimpinę sporto šaką – stendinį šaudymą. Į kai kurias tarptautines varžybas susirenka net apie tūkstantį dalyvių. Lietuvos sportingo federacija veikia nuo 1995 metų ir šiuo metu vienija per 300 šaulių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją