Tai patvirtino Ukrainos ministrų kabineto sekretorius ir nacionalinio olimpinio komiteto narys Olehas Nemčinovas.

„Vyriausybės susirinkime pritarta kolegos Vadimo Guceito (Ukrainos jaunimo ir sporto ministro bei šalies olimpinio komiteto prezidento) siūlymui, kad mes dalyvausime tik tose atrankose, kur nebus rusų.

Atitinkamai, jei bus dalyvaujama, nepaisant šio kriterijaus, tai gali tapti pagrindu atimti iš tam tikros sporto federacijos jos nacionalinį statusą“, – kalbėdamas „Suspilne“ eteryje pabrėžė O. Nemčinovas.

Savo ruožtu Tarptautinis olimpinis komitetas vis dar sprendžia dilemą, ką daryti su Rusijos ir Baltarusijos atletais.

„Mes suprantame Ukrainos žmones ir sportininkus, kita vertus, kaip pasaulinė organizacija, esame atsakingi už žmonių teises ir olimpinę chartiją. Tiek žmonių teisės, tiek olimpinė chartija prieštarauja galimybei visiškai izoliuoti žmones su kažkurios valstybės pasu“, – vinguriuoja TOK vadovas Thomas Bachas.

Primename, kad Lietuvos sporto federacijos taip pat nusiteikusios boikotuoti olimpinės atrankos varžybas, kuriose pasirodys Rusijos ir Baltarusijos atletai. Vis dėlto joms norėtųsi, kad šis klausimas būtų išspręstas valstybiniu lygmeniu.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks 2024-ųjų liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją