Varžybas plaukikai spalio 6–8 dienomis pradės Berlyne, o už savaitės jas pratęs Atėnuose.

Pasaulio taurės bendrosios įskaitos nugalėtojai išaiškės susumavus visus rezultatus po finalinio etapo Budapešto „Duna“ arenoje spalio 20–22 dienomis.

Visi trys varžybų etapai bus surengti 50 m ilgio baseinuose, o plaukikai juose galės vykdyti kvalifikacinius normatyvus į 2024 metų pasaulio čempionatą Dohoje ir Paryžiaus olimpines žaidynes.

Kaip jau įprasta, kiekviename pasaulio taurės etape sportininkai vyrų ir moterų įskaitose rinks taškus, o geriausiai pasirodžiusių plaukikų lauks piniginiai prizai.

Naujame varžybų sezone plaukikai ir vėl galės siekti „Trigubos karūnos“ – papildomo prizo už visuose trijuose etapuose laimėtą tą pačią rungtį.

Šia karūna pernai savo pasiekimus pasaulio taurėje pažymėjo Rūta Meilutytė (50 ir 100 m krūtine), Dylan Carter (50 m l. stiliumi, 50 m nugara, 50 m peteliške), Katarzyna Wasick (50 m l. stiliumi), Kyle Chalmers (100 m l. stiliumi), Siobhán Haughey (100 ir 200 m l. stiliumi), Shaine Casas (100 ir 200 m nugara), Beata Nelson (200 m nugara, 200 m kompl. būdu), Nic Fink (50, 100 ir 200 m krūtine), Chad le Clos (100 m peteliške) ir Matthew Sates (400 m kompl. būdu).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją