Naują bazę valdys Rusijos aikido federacija, kurios vyriausias instruktorius nuo 2018-ųjų yra S. Seagalas.

„Labai džiaugiuosi galėdamas atidaryti šį centrą, kuriame vystysis aikido. Šis kovos menas gali paversti pasaulį geresne vieta.

Jaunuoliai, kuriuos šiandien pamačiau, turi labai didelį potencialą. Turime atidaryti daugiau tokių centrų ir jį išnaudoti. Svarbu, kad aikido plėstųsi sparčiau“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo 70-metis aktorius, aikido sportuojantis nuo vaikystės ir turintis septinto dano juodą diržą.

Naujienų agentūra TASS pažymi, kad pagrindiniai naujojo centro veiklos uždaviniai – pakelti jaunimo motyvaciją suteikiant galimybę vieną dieną tapti čempionais, o taip pat fiziškai rengti jaunuolius sėkmingai tarnybai Rusijos karinėse pajėgose. Dėl to artimiausiu metu aikido centre įsikurs sporto ir „patriotizmo propagavimo“ klubas.

Primename, kad S. Seagalui Rusijos pilietybę 2016 metais suteikė šalies prezidentas Vladimiras Putinas. Buvęs Holivudo aktorius ir scenaristas tapo specialiuoju užsienio reikalų ministerijos įgaliotiniu humanitariniams ryšiams tarp Rusijos ir JAV.

Airių ir žydų kilmės amerikiečio seneliai iš tėvo pusės į JAV imigravo iš Rusijos. Save „milijonu procentų rusu“ vadinantis S. Seagalas taip pat turi ir Serbijos pilietybę.

2017-aisiais jam buvo neleista patekti į Ukrainą, bet praėjusiais metais S. Seagalas lankėsi netoli Donecko esančioje Olenivkoje, kur praėjusią vasarą mįslingomis aplinkybėmis kilus gaisrui karo belaisvių kalėjime žuvo 53 ukrainiečiai.

S. Seagalas kuria dokumentinį filmą apie karą Donbase, bet pripažįsta, kad progresas yra lėtas.

Užtat niekas jam nesutrukdė pasireikšti praėjusią savaitę Maskvoje vykusiame Tarptautinio rusofilų judėjimo kongrese, kuriame S. Seagalas pažėrė apsčiai šiuolaikinės Kremliaus išminties perliukų ir konspiracijos teorijų, kaltindamas JAV vyriausybę „išleidžiant milijardus dolerių, kad galėtų manipuliuoti žiniasklaida ir politikais“.

Anot S. Seagalo, iš tiesų „pusė amerikiečių myli Rusiją“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)