Po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekusios ir žemiausią reitingą tarp likusių dalyvių turinčios lietuvės per dieną sužaidė net tris mačus, pasiekė dvi pergales ir tęsia kovą turnyre.

Pagrindine varžybas A grupėje M. Paulikienė ir A. Raupelytė pradėjo akistata su aukščiausią reitingą turnyre turinčiomis amerikietėmis Sara Hughes ir Kelly Cheng. Nors abiejuose setuose Lietuvos paplūdimio tinklininkės metė rimtą kovą varžovėms, pergalę 2-0 (21:17, 21:17) iškovojo amerikietės.

Dėl trečiosios vietos grupėje bei paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas lietuvės susikovė su pajėgiomis ispanėmis Liliana Fernandez ir Paula Gutierrez. Po atkaklios kovos mūsiškės pasiekė pergalę 2-0 (24:22, 21:18).

 Ainė Raupelytė  / FOTO: "Volleyball World"

Po kelių valandų M. Paulikienė ir A. Raupelytė stojo į dar vieną kovą. Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape lietuvių laukė dešimtos pagal skirstymą suomės Niina Ahtiainen ir Taru Lahti-Liukkonen.

Lietuvos sportininkės tiesiog įspūdingai pradėjo susitikimą ir pirmą setą laimėjo net 21:10. Visgi antrajame sete suomės įsižaidė ir perėmė iniciatyvą, jo laimėjo antrą setą 21:12 ir viskas sprendėsi lemiamame sete.

Trečiajame sete M. Paulikienės vedamos lietuvės iškart atitrūko ir kontroliavo mačą. Galiausiai – gražus A. Raupelytės blogas ir lietuvės šventė puikią pergalę 2-1 (21:10, 12:21, 15:11).

Monika Paulikienė / FOTO: "Volleyball World"

Aštuntfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkės žais su antrą reitingą turnyre turinčiomis amerikietėmis Kristen Nuss ir Taryn Kloth.

Šiame turnyre jau yra kovojame dėl olimpinės atrankos taškų.

Bendrą „Pro Beach Tour Challenge“ serijos paplūdimio tinklinio turnyro Meksikoje prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją