Pagrindinė vakaro kova bus dėl laisvo svorio kategorijos iki 71 kg čempiono titulo. Joje susikaus lietuvis Gustas Dimša ir suomis Niko Korventausas. Nugalėtojo diržas tapo laisvas, kai dėl KOK taisyklių pažeidimo buvo diskvalifikuotas Mindaugas Narauskas.

„Pasiruošimas buvo sklandus, be traumų. Streso nėra, ne pirmą kartą lipu į ringą, o kova dėl diržo įtampos taip pat neprideda. Kaip ir kiekvienoje kovoje, einu laimėti, – „Delfi“ pasakojo G. Dimša. – Namie visada smagiau kovoti, kai gali ateiti ir palaikyti draugai, pažįstami, sirgaliai. Man širdžiai miela išgirsti lietuviškus palaikymo šūksnius.“

19-metis 175 cm ūgio G. Dimša kikbokso ringe iškovojo 6 pergales, vieną kovą baigė lygiosiomis bei nepatyrė nė vienos nesėkmės. Lietuvis savo svorio kategorijos KOK reitinge užima 5 vietą, o suomis – trečiąją.

Lietuvos atstovas sakė, kad tai didžiausias trofėjus, dėl kurio karjeroje jam teks kautis: „Tai buvo visada mano tikslas nuo karjeros pradžios. Šanso savo nepraleisiu.“

G. Dimša teigė, kad žino varžovo iš Suomijos gudrybes. „Tačiau mano paruoštas kovos stilius tikrai bus geras ir nustebins priešininką“, – sakė jis.

21-erių metų 182 cm N. Korventauso sąskaitoje kikbokso varžybose – 3 pergalės, vienos lygiosios ir viena nesėkmė. Jis yra daugkartinis Suomijos Muay Thai čempionas, šios šalies kikbokso čempionato nugalėtojas, WAKO organizacijos Europos taurės laimėtojas.

Šeštadienį sostinėje nestigs ir daugiau įdomių kovų. Svorio vienas labiausiai patyrusių Lietuvos kovotojų Henrikas Vikšraitis mėgins palaužti net 193 cm ūgio Šveicarijos atstovą Manuelį Rifą.

„Taktikos niekad neturiu, einu į ringą ir stengiuosi laimėti. Varžovas aukštas, nepatogus, bus įdomu bus žiūrovams, – kalbėjo kaip visuomet stilingas ir susikaupęs H. Vikšraitis. – Dvikovoje būsiu mažesnis, tai teks ta dalia eiti aplink, ieškoti kaip prieiti arčiau.“

Raimondo Avlasevičiaus lauks nemenkas iššūkis – tituluočiausias Norvegijos kovotojas marokietis Akram Belmekki. Į spaudos konferenciją atvykti svečias nespėjo, tad R. Avlasevičiaus varžovui paruošta spurga atiteko renginio vedėjui.

„Ar spurga mano mėgstamiausias mano valgis, tai nepasakyčiau. Norėjau pavaišinti varžovą spurga, – kaip visada linksmai nusiteikęs kalbėjo ir savo pilvą glostė R. Avlasevičius. – Man patinka skleisti gerą energiją, todėl šypsausi. Eisiu į ringą pergalės.“

Kylanti kikbokso žvaigždė, bet jau turintis WAKO Kikbokso Pasaulio čempiono titulą, Edvinas Šalkovskis svorio kategorijoje iki 88 kg susitiks su gerokai aukštesniu už save Lenkijos kovotoju Michalu Walczaku, turinčiu „Boyka“ pravardę.

Šeštadienio vakarą taip pat laukia viena moterų dvikova. Igno Baryso auklėtinį Ernesta Kareckaitė boksuosis su itin pajėgia Lenkijos kovotoja Ilona Wojda.

„Kova bus pagal bokso taisykles, tai labiau dirbome rankomis. Pasiruošimas buvo kaip ir kiekvienai kovai, tikrai nebuvo, kad kažką darėme silpniau. Viskas buvo stipru, – kalbėjo E. Kareckaitė. – Kiekvienai kovai ruošiame atskirą taktiką, noriu parodyti, kaip tobulėju, kaip keičiasi mano kovotojos IQ. Staigmenos? Viską pamatysite kovoje.“

MMA kovotojas Raimondas Krilavičius pagal kikbokso taisykles jėgas išbandys su Latvijos žvaigžde Viačeslavu Telešu, o Vitoldas Jagėlo antroje titulinėje kovoje svorio kategorijoje iki 77 kg mėgins įveikti latvį Arturą Leisaną.

„Nuotaika gera, pasiruošimas buvo sunkus, bet išeisiu į ringą, padarysiu savo darbą ir mano ranka bus pakelta į viršų“, – žadėjo dabartinis MMA Bushido čempionas V. Jagėlo.

Visos „KOK'110 MEGA Series in Vilnius“ kovos:

Natas Stupakas – Linas Pocevičius (KOK, -70 kg)

Evaldas Balsys – Adas Ribakovas (KOK, -77 kg)

Romualdas Auga – Tadas Sinkevičius (KOK, -70 kg)

Ilona Wojda (Lenkija) – Ernesta Kareckaitė (Lietuva) (KOK, -62 kg)

Viačeslavas Telešas (Latvija) – Raimondas Krilavičius (Lietuva) (KOK, -77 kg)

Michalas Walczakas (Lenkija) – Edvinas Šalkovskis (Lietuva) (KOK, – 91 kg)

Akramas Belmekki (Norvegija) – Raimondas Avlasevičius (Lietuva) (KOK, -77 kg)

Manuelis Rifa (Šveicarija) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva) (KOK, -77 kg)

Niko Korventausas (Suomija) – Gustas Dimša (KOK titulinė kova, -71 kg)

Arturas Leisanas (Latvija) – Vitoldas Jagėlo (Lietuva) (MMA, -77 kg)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją