Tauberbišofsheime turėjo vykti moterų rapyros rungties varžybos, bet Vokietijos fechtavimo federacijos prezidentė Claudia Bokel pranešė apie pasikeitusius planus.

„Kaip ir anksčiau, esame solidarūs su nuo karo kenčiančiais Ukrainos žmonėmis. Norime pasiųsti aiškų signalą, jog tikėjomės kitokio FIE žingsnio“, – teigė 2004 metų Atėnų olimpinė vicečempionė.

Signalas – simboliškas, kadangi Tauberbišofsheime užaugo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomasas Bachas – taip pat buvęs fechtuotojas ir 1976-ųjų olimpinis čempionas.

Būtent paraginus IOC tarptautinės olimpinių sporto šakų federacijos ėmėsi iš naujo svarstyti Rusijos ir Baltarusijos atletų, kurie dauguma atveju buvo suspenduoti prasidėjus invazijai į Ukrainą, klausimą. IOC pasisako už tai, kad 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse rusai ir baltarusiai pasirodytų kaip neutralūs atletai.

O ilgametis FIE prezidentas, uzbekų kilmės Rusijos oligarchas Ališeris Usmanovas laikomas geru Th. Bacho bičiuliu.

Tiesa, prieš metus jis laikinai nusišalino nuo pareigų, kurias perėmė graikas Emmanuelis Katsiadakis.

Praėjusią savaitę atšaukti sankcijas Rusijos ir Baltarusijos atstovams nutaręs FIE kongresas nesukonkretino, ar pastariesiems vėl bus leidžiama varžytis po savo vėliavomis.

Pasaulio taurės varžybos balandžio 21 d. prasidės Poznanėje, tačiau čia rusų ir baltarusių dar neturėtų būti, kadangi Lenkija neišduoda vizų šių valstybių piliečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją