Lietuvos fechtavimo federacijos pranešimas:

„Kovo 10 d. vykusio neeilinio (nuotolinio) Tarptautinės fechtavimo federacijos (FIE) kongreso metu vyko balsavimas, kuriuo buvo sprendžiama ar leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti FIE varžybose nuo balandžio mėnesio. Balsavimo rezultatai: 89 federacijos palaikė dalyvavimą ir 46 federacijos – buvo prieš.

Nepaisant gėdingo balsavimo, Lietuvos fechtavimo federacija kartu su Šiaurės šalių fechtavimo federacijomis laikosi tvirtos ir vienašališkos pozicijos, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai (fechtuotojai) neturi teisės dalyvauti jokiose tarptautinėse varžybose ir atrankoje į olimpines žaidynes jokiomis sąlygomis.

LFF nepritaria Tarptautinio olimpinio komiteto išsakytai nuomonei/ rekomendacijai suteikti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams galimybę dalyvauti varžybose su neutralia balta vėliava.

Jau pirmosiomis karo dienomis LFF išreiškė solidarumą su Ukrainos žmonėmis ir skyrė finansinę paramą Ukrainos sportininkams.

Sieksime ir toliau visomis išgalėmis palaikyti Ukrainą ir jos sportininkus“, – rašoma organizacijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją