Šioje, Andoros mieste, Italijoje, vykstančioje regatoje dalyvauja 116 sportininkių iš 40 pasaulio šalių.

Į Europos čempionatą daugiausiai susirinko Europos sportininkės (106), tačiau prisijungė ir 19 sportininkių iš JAV, Kanados, Argentinos, Kinijos, Indijos, Japonijos ir net Australijos. Taigi čempionate dalyvauja visos stipriausios pasaulio buriuotojos, tarp kurių – titulą ginanti Europos čempionė Agata Barwinska (Lenkija) ir Tokijo olimpinių žaidynių nugalėtoja Anne-Marie Rindom (Danija).

Anot V. Andrulytės, Europos čempionatą organizuojant taip anksti pavasarį yra bandoma pasivyti dėl Covid pandemijos nukeltus tvarkaraščius.

Buriuotojos turi lenktyniauti sudėtingomis ir šaltomis sąlygomis, tačiau yra ir kitų faktorių – orui pakankamai neatšilus nesusidaro pakrančių brizas. Taigi vėjas būna labai nepastovios krypties ir silpnas. Pirmąją regatos dieną dėl šios priežasties nebuvo įvykdytas nė vienas plaukimas. Starto procedūra buvo pradėta bene 10 kartų, tačiau jie visi buvo arba atidėti arba atšaukti dėl pasikeitusios vėjo krypties.

Sportininkės ant vandens praleido beveik 7 valandas. Vandens temperatūra Genujos įlankoje siekia vos 13 laipsnių Celsijaus, oras atšyla iki 17 laipsnių Celsijaus.

„Nors, žinoma, tokios dienos atima nemažai jėgų, nuotaika pakili. Jaučiu, kad esu pasiruošusi regatai. Daug treniravausi ir dirbau, dabar belieka tik startuoti. Labai noriu padėkoti visiems, kurie siunčia palaikančias žinutes – jos dar labiau sustiprina mano norą kovoti “, – sakė V. Andrulytė

Kovo 12-17 d. vykstančiame ILCA6 klasės jachtų Europos čempionate buvo numatytą įvykdyti 12 plaukimų, po du per dieną. Sekmadienį nepavykus duoti startų organizatoriai planuoja ateinančias dvi dienas vykdyti po tris plaukimus. Įvykdžius 4 kvalifikacinius plaukimus, dienos laivynas bus suskirstytas į auksinį bei sidabrinį ir prasidės finalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją