Gintaro Savukyno auklėtiniai atrankos į 2024-ųjų Europos čempionatą rungtynėse Klaipėdoje nugalėjo kartvelus 35:27 (13:9) ir bent iš dalies atsilygino jiems už pamokas Sakartvele – 18:32.

Net 11 įvarčių pelnė Gerdas Babarskas, 7 tikslius metimus pridėjo Tadas Stankevičius, 6 – Deividas Jovaišas, po 3 – Benas Petreikis ir Mykolas Lapiniauskas, po 2 – Aidenas Malašinskas ir Mindaugas Dumčius, 1 – Benas Butkus.

Sakartvelo nacionalinei komandai po 7 įvarčius surinko Nikolozas Kalandadzė ir Giorgis Dikhaminija, 6 – Giorgis Tskhovrebadzė.

„Pergalę lėmė komandos charakteris. Šiandien aikštelėje buvo komanda, buvo nusiteikimas ir kova. Sakartvelas nėra ta komanda, kuriai galima pralaimėti keturiolikos įvarčių skirtumu. Reikia daryti išvadas ilgalaikėje perspektyvoje, kaip kitaip ruoštis tokio lygio rungtynėms, nežiūrint į varžovą, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris. – Progų realizavimas vis dar išlieka didžiausiu galvos skausmu. Šiandien buvo tikslas laimėti penkiolikos įvarčių skirtumu. Jeigu būtume realizavę tinkamai tai, ką susikūrėme, būtume įvykdę tą tikslą arba būtume arti to. Sakartvele mūsų metimų realizacija buvo labai didelė problema. Šiandien esu patenkintas komandos darbu ir nusiteikimu.“

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos.

Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

6-oje grupėje pirmauja 8 taškus turinti Vengrija.

Pirmuosius 2 taškus iškovojusi Lietuva lieka ketvirtoje pozicijoje. Trečias žygiuoja Sakartvelas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją