Vyrų 20 km asmeninėse lenktynėse aukščiausią vietą tarp mūsiškių užėmė Karolis Dombrovskis. Vos vieną baudos minutę „uždirbęs“ Pekino olimpinių žaidynių dalyvis klasifikuotas 44 vietoje (šaudymas 0+0+0+1) tarp 91 dalyvio. M.Fominas buvo 52-as (0+1+1+0), Tomas Kaukėnas – 60-as (1+2+0+1), o Vytautas Strolia – 61-as (0+2+1+2).

Įskaitinius taškus pelnė 40 geriausiai pasirodžiusių biatlonininkų. K.Dombrovskiui iki 40-uko pritrūko 3,7 sek., o M.Fominui – vieno taiklaus šūvio. Iki šiol aukščiausia pastarojo Lietuvos atstovo užimta vieta buvo 54-oji, kurią jis iškovojo praėjusių metų pabaigoje Hochfilcene.

„Apie kažkokį rezultatą negalvojau, bet žinojau, kad pailsėjau, savijauta yra nebloga, esu pasiruošęs ir viskas gerai – reikėjo atlikti savo darbą ir bus geras rezultatas. Trasoje nežinojau, kaip važiavau, kokią vietą užėmiau, nors treneriai kažką sakė. Buvo taip sunku, kad tiesiog važiavau savo tempu, savame pasaulyje. Esu patenkintas, kad su dviem baudomis užėmiau tokią vietą“, – komentavo M. Fominas.

Sportininkas savotiškai reabilitavosi po ne itin sėkmingo pasaulio čempionato: jame visaginietis demonstravo puikią sportinę formą, tačiau ypač prastai susitvarkė su užduotimis šaudykloje.

„Po šiandienos galiu šimtu procentų pasakyti, kad ruošiantis pasaulio čempionatui reikėjo psichologiškai pailsėti. Gavosi taip, kad po Europos čempionato nevykau namo, o važiavau į stovyklą ir tas psichologinis nuovargis tęsėsi. Atrodė, kad viską darau normaliai, bet šaudykloje matėsi, jog kažkas ne taip. Dabar, kai pailsėjau, sugrįžo ir tas šaudymas, kuris turėjo būti“, – kritusio taiklumo priežastį įvardijo M.Fominas.

Šį sezoną biatlonininkai dar varžysis estafetėje, sprinte, persekiojime ir geriausieji – dvejose bendro starto lenktynėse. Lietuvos vyrų estafetės komandą sezoną pradėjo rekordine aštuntąja pozicija. M.Fominas tikisi, kad šeštadienį paskutinėse komandinėse sezono varžybose mūsiškiams taip pat pavyks pasirodyti sėkmingai.

„Po pasaulio čempionato pailsėjau ir dabar kiekvienose varžybose jaučiu malonumą. Noriu dalyvauti, noriu slidinėti, šaudyti – visas tas procesas teikia malonumą. Laukiu estafetės, jei vyrai ją perduos geroje vietoje, stengsiuosi poziciją išlaikyti ir ją dar pagerinti“, – sakė M.Fominas.

Varžybų nugalėtoju tapo vienintelis nė vienos klaidos šaudykloje tarp visų dalyvių nepadaręs vokietis Benediktas Dollis. Čempionas 1 min. 9,1 sek. pranoko pirmą kartą tarp prizininkų atsidūrusį italą Tommaso Giacomelį (0+1+0+0) bei 1 min. 11,5 sek. – šios rungties sezono nugalėtoju tapusį norvegą Vetlę Sjastadą Christianseną (0+1+0+0).

Varžybose nedalyvavo bendros įskaitos nugalėtojo titulą užsitikrinęs kitas Norvegijos biatlonininkas Johannesas Thingnesas Boe.

K.Dombrovskis nuo B.Dollio atsiliko 5 min. 32,3 sek., M.Fominas – 6 min. 13,1 sek., T.Kaukėnas – 7 min. 5,1 sek., o V.Strolia – 7 min. 9,1 sek. Bendroje įskaitoje pastarasis žengia 25-as (243 tšk.), K.Dombrovskis – 67-as (27 tšk.).

Moterų 15 km asmeninėse lenktynėse Natalija Kočergina užėmė 68 vietą (2+0+1+1), o Gabrielė Leščinskaitė – 73-ąją (0+2+0+1). Nugalėtoja tapo italė Dorothea Wierer, 25,5 sek. aplenkusi tautietę Lisą Vitozzi. Abi Italijos biatlonininkės šaudė be klaidų. Bronzą iškovojo 1 min. 38,8 sek. atsilikusi vokietė Denise Herrmann-Wick (1+0+0+0).

N.Kočergina nugalėtojai pralaimėjo 7 min. 26 sek., o G.Leščinskaitė – 8 min. 36,6 sek.

Asmeninių lenktynių gaublį iškovojo L.Vitozzi. Bendroje įskaitoje lydere lieka prancūzė Julia Simon (943 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją