21-erių metų sportininkas, kaip rašo BBC, norėjo išmėginti savo orinį šautuvą – nusitaikė į katės galvą ir nuspaudė šautuvo gaiduką.

Nelaimingas katinas priklausė jo kaimynui, San Marino turizmo ministrui Federico Pedini Amati.

Teismas skyrė A. Tiberi 4 tūkst. eurų bausmę, o jo komanda „Trek-Segafredo“ suspendavo dviratininką 20-čiai dienų.

„Katė niekam netrukdė, – žiniasklaidos atstovams kalbėjo F. P. Amati. – Mes ją auginome jau ilgai, mano trejų metų dukra Lucia ją labai mylėjo. Negali tiesiog taip nužudyti gyvūną ir išsisukti 4 tūkst. eurų bauda.“

„Trek-Segafredo“ komanda griežtai pasmerkė tokius savo nario veiksmus ir pažadėjo paaukoti neišmokėtą dviratininkui 20-ies dienų atlyginimą gyvūnų priežiūros organizacijai.

Komanda taip pat tikisi, kad dviratininkas apgailestaus dėl savo poelgio ir taps geresnis žmogus.

2019 metais jaunių pasaulio čempionu tapęs A. Tiberi neseniai persikraustė į San Mariną.

„Vyliausi, kad vaikinas suvoks, ką padarė. Nemanau, kad tokiems žmonėms reikėtų suteikti gyvenamąją vietą San Marine“, – sakė nykštukinės valstybės turizmo ministras.

Pats dviratininkas socialiniame tinkle „Twitter“ nuoširdžiai atsiprašė: „Aš labai atsiprašau dėl savo gėdingo poelgio. Elgiausi nepaprastai kvailai ir neatsakingai. Tikrai noriu visų atsiprašyti.“

Didelę savo klaidą pripažinęs dviratininkas taip pat pažadėjo visus savo laimėtus prizinius pinigus skirtu gyvūnų globos organizacijoms San Marine, o ir pats asmeniškai savanoriauti gyvūnų prieglaudose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją