Šiais aštriais žodžiais M. Scavelli pagrindė savo sprendimą baigti 15 metų trukusią tinklinio teisėjos karjerą.

„Serie B“ tinklinio divizione italė sulaukė šalies tinklinio federacijos (FIPAV) pastabos dėl per aukšto moters kūno masės indekso. Ir ne tik pastabos – jai nebuvo leista dirbti, kol neatitiks svorio standarto.

„Taisyklės yra taisyklės, aš jas gerbiu, tačiau tai nereiškia, kad jos yra šventos ir nepajudinamos“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė M. Scavelli. Dėl to, moteris žengė kitą žingsnį, kuris, anot jos, galėtų pakeisti visuomenės požiūrį.

„Man gana tokių apribojimų. Kalbu visų antsvorį dėl sveikatos ar gyvenimo problemų turinčių žmonių vardu. Aš esu stambi. Taip. Tačiau taip pat kupina noro kovoti ir tikėti“, – kalbėjo ji apie savo iššūkį diskriminacijai dėl antsvorio.

Savo ruožtu Italijos tinklinio federacija nejaučia pasielgusi netinkamai: „Minėtas atvejis nėra susijęs su diskriminacija“.

M. Scavelli atkreipė dėmesį, kad skaudžiausių pastabų dėl antsvorio ji sulaukia iš žaidėjų tėvų: „Būtent jie labiausiai ir nuodija sportą. Tai skaudina labiausiai, kai girdi, kad kūno sudėjimas svarbiau už įgūdžius ir darbą. Kodėl turiu girdėti šaukiant, kad esu stora?“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją