Iki pat 2024 metų birželio 23 d. sportininkai Pasaulinės vandens sporto federacijos („World Aquatics“) patvirtintose varžybose turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus ir iškovoti tiesioginį kelialapį į Paryžių.

Tą padaryti Lietuvos plaukikai galės jau pirmuoju bandymu savaitgalį Rygoje vyksiančiame Baltijos šalių plaukimo čempionate, į kurį Lietuvos plaukimo federacija siunčia beveik 70 sportininkų komandą.

Kovo 3–4 dienomis Latvijos sostinėje kartu su latviais ir estais varžysis olimpinės patirties jau turintys Danas Rapšys ir Kotryna Teterevkova.

D. Rapšys Rygoje startuos 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje, o K. Teterevkova pasirodys 50, 100 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse.

Baltijos šalių čempionate taip pat pasirodys Erikas Grigaitis (50, 100 ir 200 m nugara), Daniilas Pancerevas (50, 100, 200 m l. stiliumi, 200 m kompl. b.), Smiltė Plytnykaitė (50, 100 ir 400 m l. stiliumi, 50 m peteliške), Agnė Šeleikaitė (50 ir 100 m krūtine).

Sportininkai šiame čempionate taip pat galės siekti normatyvų ir į vasarą Fukuokoje (Japonija) vyksiantį pasaulio čempionatą.

Maksimali plaukikų kvota Paryžiaus olimpinėse žaidynėse – 852 dalyviai.

Sportininkai olimpinių normatyvų galės siekti ir Lietuvoje – balandį vyksiančiame šalies plaukimo čempionate bei liepą numatytose Lietuvos vasaros pirmenybėse. Abu renginiai yra įtraukti į „World Aquatics“ kvalifikacinių varžybų sąrašą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją