Keturias dienas truksiančiose pirmenybėse pasirodys šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė, šuolininkai į aukštį Urtė Baikštytė ir Juozas Baikštys, trišuolininkės Dovilė Kilty, Aina Grikšaitė ir Diana Zagainova.

Sąrašas galėjo būti ilgesnis, bet bėgikė Modesta Morauskaitė praleis čempionatą dėl traumos, disko metikė Ieva Zarankaitė nusprendė dėmesį skirti pasirengimui Europos metimų taurės varžyboms, o JAV studijuojantys bėgikai Gabija Galvydytė bei Tomas Keršulis – pagrindiniams studentų sezono startams.

J. Petrokaitė į čempionatą pateko dar praėjusią vasarą, kai nušokusi 6,76 m įvykdė normatyvą. Žiemos sezone šuolininkė startavo dvejose varžybose – LLAF taurėje (6,44 m – geriausias sezono rezultatas) ir Lietuvos čempionate (6,31 m).

„Lietuvos čempionate pademonstruotas rezultatas tikrai netenkina, tačiau tai yra dalis pasiruošimo ir treniruočių proceso“, – pasakojo J. Petrokaitė, kurios asmeninis rekordas uždarose patalpose – 6,53 m.

J. Baikštys į čempionatą pateko per reitingavimo sistemą, o šią žiemą startavo tik kartą, kai trečiąsyk karjeroje iškovojo Lietuvos uždarų patalpų čempiono titulą (210 cm).

„Žiemos startus turėjau pradėti dar sausio gale, tačiau dėl įvairių problemų nespėjau pasiruošti, o vėliau, vasario mėnesį, išsisukau čiurną, todėl teko praleisti dar vienas varžybas Čekijoje.

Negana to, likus savaitei iki Lietuvos čempionato susirgau, todėl buvo aišku, kad startas nebus pats geriausias. Sportinė forma šiuo metu yra mįslinga, todėl dar praeitą savaitę sunkiai dirbau“, – pasakojo šuolininkas, kuris daugiausiai uždarose patalpose yra iškilęs 225 cm.

Europos uždarų patalpų čempionate debiutuosianti jo sesuo Urtė taip pat nėra patenkinta žiemos rezultatais.

„Vertinu prastai, išties sudėtinga sezono pradžia dėl Achilo sausgyslės skausmų, o ir kelios intensyvios savaitės su daug startų bei kelionių išvargino. Bet dabar jaučiuosi atsigavusi ir pasiruošusi svarbiausiam sezono startui.

Labai džiaugiuosi galėdama atstovauti Lietuvai, nes šis jausmas visuomet yra ypatingas, o varžybos su nacionaline apranga, be abejonės, laukiamiausios“, – sakė U. Baikštytė, kurios asmeninis rekordas uždarose patalpose – 190 cm.

Kur kas labiau patyrusi D. Kilty Europos uždarų patalpų čempionate dalyvaus jau ketvirtą kartą. Lietuvos pirmenybėse ji šoko 13,82 m, o daugiausiai uždarose patalpose yra nuskriejusi 14,13 m.

„Pasiruošimas žiemai buvo geras, po truputį įsivažiuoju į gerą formą, todėl su treneriais neabejojame, kad aukštas rezultatas dar prieš akis“, – teigė trišuolininkė.

Nacionalinėse žiemos pirmenybėse ji nusileido čemione tapusiai A. Grikšaitei, kuri savo rezultatą dar pagerino varžybose Švedijoje – 13,92 m.

Praėjusią vasarą ji debiutavo Europos čempionate Miunchene (Vokietija).

„tada jaučiausi kaip naujokė, visos tos emocijos šiek tiek blaškė. Dabar tikslas Europos čempionate – rodyti stabilumą bei šokti lengvai ir užtikrintai, o jeigu to užteks patekimui į finalą, būsiu labai patenkinta“, – pasakojo savo sportine forma patenkinta lengvaatletė, kurios asmeninis rekordas uždarose patalpose – 14,08 m.

Tuo metu D. Zagainova į savo trečią Europos uždarų patalpų čempionatą pateko kone paskutinę akimirką.

„Žiemos sezono rezultatus vertinu neblogai, nors maksimumas ir nebuvo pasiektas. Tačiau galiu pasidžiaugti pasirodymu Lietuvos čempionate, kai parodžiau geriausią sezono rezultatą (13,61 m)“, – sakė trišuolininkė, kurios asmeninis rekordas uždarose patalpose – 13,97 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją