Paskutinį reguliariojo sezono varžybų savaitgalį pergales šventė namuose žaidę Lietuvos klubai, o svečiuose rungtyniavusios mūsų šalies komandos patyrė pralaimėjimus. Klaipėdos „Dragūno“ kelionę Estijoje apsunkino ir avarija, po kurios komandos autobusą teko traukti iš griovio.

BHL sezono rezultatyvumo rekordą pagerino Vilniaus „Šviesos“ rankininkas Mantas Urvikis. Susitikime su „Tallinn“ klube M. Urvikis pelnė net 18 įvarčių. „Šviesa“ nugalėjo „Tallinn“ ekipą 38:27.

Mantas Urvikis

Paskutiniame ture, kuris lėmė, kuri komanda užims trečią vietą grupėje, „Šviesa“ 31:27 įveikė „Tapa“ komandą. Nugalėtojams po 6 įvarčius pelnė Šarūnas Ugianskis, Laurynas Palevičius ir Karolis Bliuvas. Per 10 rungtynių 13 taškų surinkusi „Šviesa“ B grupėje užėmė 3 vietą.

„Norėjome užimti aukštesnę vietą grupėje ir gauti potencialiai lengvesnį varžovą ketvirtfinalyje. Džiaugiamės, kad iškovojome pergalę, kuri nebuvo lengva. Rungtynėse trūko drausmės, dėl to darėme kvailų klaidų ir buvo sunku laimėti“, – sakė vienas „Šviesos“ lyderių L. Palevičius.

Dvejomis pergalėmis sezoną baigė BHL debiutantas HC „Amber“. Jau anksčiau viltis patekti į ketvirtfinalį praradęs „Amber“ po atkaklios kovos 32:31 įveikė „Tapa“ komandą. Nugalėtojams Yahoras Shymančukas pelnė 7 įvarčius, 6 įvarčius įmetė Antonas Tsitko.

Antrame susitikime „Amber“ 35:29 pranoko „Tallinn“ ekipą. Po 6 įvarčius prie pergalės pridėjo A. Tsitko ir Olehas Ivančenko. 6 taškus surinkę „Amber“ rankininkai B grupėje užėmė priešpaskutinę 5 vietą ir baigė debiutinį sezoną.

Abu A grupėje kovoję Lietuvos klubai pateko į BHL ketvirtfinalį.

Trečią vietą užėmė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Lemiamose rungtynėse dėl antros vietos, „Dragūnas“ 32:35 svečiuose pralaimėjo tiesioginiam konkurentui estų „Mistra“ klubui. Klaipėdos komandos neišgelbėjo net 12 įvarčių pelnęs Gytis Šmantauskas.

"Mistra" - "Dragūnas" rungtynių akimirka (BHL nuotr.)

Jau nieko nelėmusiame susitikime „Dragūnas“ 19:28 pralaimėjo grupės nugalėtojui, čempiono titulą ginančiam „Viljandi“ klubui. G. Šmantauskas pelnė 5 įvarčius, po 3 įvarčius įmetė Tomas Drakšas ir Ighoris Odinokovas.

„Važiavome į Estiją laimėti bent vienas rungtynes, bet pralaimėjome abejas. Pirmose rungtynėse netrūko nervų, įtampos, daug klaidų, kurių neturėjome daryti. Po rungtynių vykusioje kelionėje į Viljandį patekome į eismo įvykį.

Norėdamas išvengti susidūrimo su iš priekio atvažiuojančiu automobiliu, autobuso vairuotojas nusprendė pasitraukti arčiau kelkraščio. Bet buvo daug sniego, slidu ir autobusas nučiuožė į griovį. Laimei, autobusas neapsivertė ir niekas nenukentėjo. Bet pagalbos reikėjo laukti beveik tris valandas ir tai komandai tikrai nepadėjo.

Susitikime su čempionais daugiau galimybių pasireikšti gavo jauni žaidėjai. Aišku, norėjome užimti antrą vietą grupėje, bet likome treti. Nieko jau nepakeisime. Reikia žiūrėti į priekį ir ruošimės ketvirtfinaliui“, – pasakojo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

"Viljandi" - "Granitas" rungtynių akimirka (BHL nuotr.)

Ketvirtą vietą A grupėje užėmė Kauno „Granitas-Karys“. Turnyrinėje lentelėje jau nieko nelėmusiose rungtynėse kauniečiai svečiuose 26:34 pralaimėjo „Viljandi“ klubui. Svečiams po 5 įvarčius pelnė Matas Jurkevičius ir Manvydas Lazauskas.

Antrame susitikime „Granitas-Karys“ 27:32 nusileido „Mistra“ ekipai. M. Jurkevičius surinko 10 įvarčių, po 6 įvarčius įmetė M. Lazauskas ir M. Štarolis.

Ketvirtfinalyje „Granitas-Karys“ susitiks su A grupės nugalėtoju Estijos čempionu „Polva Serviti“ klubu. „Dragūno“ rankininkai žais su Latvijos čempionu „Dobele“ klubu. Lietuvos čempionė „Šviesa“ kovos su „Mistra“. Kitame ketvirtfinalyje rungtyniaus du Estijos klubai – „Viljandi“ ir „Tapa“.

BHL ketvirtfinaliai, kuriuose komandos susitiks namuose ir išvykoje, prasidės kovo 18 dieną.

Mantas Urvikis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją