Su velioniu Sergėjumi Golubevu bus galima atsisveikinti laidojimo namuose „Ramybė“ (Miklusėnų g. 17 A, Alytus) vasario 24 d. nuo 9:00 val. iki 17:00 val. ir vasario 25 d. nuo 9:00 val. iki 11:00 val. Laidojamas bus vasario 25 d. Kaune Karmėlavos kapinėse.

Kaip rašoma Lietuvos bokso federacijos „Facebook“ paskyroje, Sergejus Golubevas gimė 1960-06-09 Kaune, vidurinį išsilavinimą įgijo savo gimtajame mieste. 1979 m. įstojo ir 1983 m. baigė Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą įgijo fizinio lavinimo dėstytojo, trenerio kvalifikaciją ir visą savo gyvenimą dirbo bokso treneriu.

1983 m. pradėjo dirbti Alytaus miesto Savanoriškoje sporto draugijoje „Žalgiris“, 1990 m. buvo pervestas į Alytaus miesto Olimpinio rezervo specializuotą vaikų ir jaunių sporto mokyklą, 1991 m. dirbo Alytaus miesto vaikų ir jaunių sporto mokykloje „Olimpas“ ir nuo 1997 m. dirbo Viešojoje įstaigoje Alytaus sporto rūmuose dabartinėje Viešojoje įstaigoje Alytaus sporto ir rekreacijos centre iki 2022 metų. Palikti savo mėgstamą darbą turėjo dėl ligos.

S. Golubevas labai mylėjo savo darbą ir buvo jam atsidavęs, dėl ko jį mylėjo auklėtiniai ir gerbė kolegos. Per savo ilgą bokso trenerio karjerą išugdė daug stiprių sportininkų. Tai Olegas Demčenko, Paulius Kavaliauskas, a.a. Vladas Ališauskas, Rimas Kantaravičius, Raimundas Petrauskas ir kiti.

Vienas iš žymiausių pastarojo lauko jo išugdytų sportininkų buvo Arijus Vitlipas, tapęs Lietuvos jaunimo čempionu, o pasaulio jaunimo čempionate užėmęs 9 vietą. Vėliau jis emigravo iš Lietuvos.

Pats treneris ne kartą buvo apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento už nuopelnus Lietuvos sportui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją